Connect with us

Hirdetés

technokrata

SBS az Írországba és Horvátországba utazóknak

Dotkom

SBS az Írországba és Horvátországba utazóknak

SBS elektronikus rendszerek segítik az Írországba és Horvátországba utazókat.

Írország a jövőben gyorsabban és biztonságosabban dolgozhatja fel a beutazási engedély-kérelmeket, Horvátország pedig biometrikus megoldással védi külső határait. Mindkét európai – a schengeni követelményekkel összhangban lévő – projektre a Siemens IT-szolgáltató ágazata, a Siemens Business Services kapott megbízást.

Írország igazságügy-minisztériuma az ország papíralapú vízumrendszerét szeretné automatizálni, mivel a beutazni kívánók száma meredeken növekedett az elmúlt években. Az új megoldás gyorsabb, hatékonyabb és csalás-biztosabb is lesz, amennyiben a papírbizonylatok helyett adatbázissal működik, melynek alapján új beutazási kérelmeket korábbiakkal össze lehet hasonlítani, és esetleges „csalafintaságoknak” könnyebben nyomára jutni. Az adatbázishoz online módon kapcsolódnak a vízumbeadási pontok (követségek, konzulátusok). Az SBS mint fővállalkozó olyan megoldást telepít, amely később biometrikus elemekkel is bővíthető. Horvátország esetében határellenőrzési rendszerről van szó, amely javítja és gyorsítja beutazó személyek, útlevelek, járművek és jármű-papírok ellenőrzését és azonosítását.

Az SBS IT-rendszere a hagyományos számítástechnikai elemeken (pl. szervereken) kívül kamerákat is tartalmaz a rendszámok és járműtípusok rögzítésére, továbbá ujjlenyomat-olvasókat. A határőrök az utasokat és okmányaikat központi adatbázis-tartalommal vetik majd egybe, amelyben biometrikus jellemzők, útlevélfotók és a vízum érvényességi ideje is tárolva vannak. Emellett nemzeti és Interpol körözési listákat is átböngész majd a rendszer. Horvátország az egyik első azon országok között, amelyek biometrikus EU-útleveleket olvasni tudnak. A megoldást Bajakovo határállomáson és Zágráb repülőterén is alkalmazzák már.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés