Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb kistérségi szélessávú Internet infrastruktúrát épít a Synergon

Dotkom

Újabb kistérségi szélessávú Internet infrastruktúrát épít a Synergon

A Synergon Informatika Rt. Önkormányzati és Egészségügyi Üzletága 2005. január elején kezdte meg működését.

A Synergon Informatika Rt. építi ki a Gönc és Térsége Informatikai Társulás részére az önkormányzati tulajdonú szélessávú Internet hozzáférést biztosító hálózatot. A hálózat Gönc mellett Kéked, Pányok, Abaújvár, Zsujtán, Tornyosnémeti, Hidasnémeti, Hernádszurdok, Telkibánya és Göncruszka lakosait szolgálja majd ki. A GVOP 4.4.2 pályázat keretein belül megvalósuló beruházás értéke kétszáztizennégymillió forint.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) 4.4.2-es pályázata Magyarország elmaradott régióiban, illetve kistérségeiben fekvő települések és e települések társulásai számára a szélessávú Internet kiépítésével kívánja elősegíteni a felzárkózást, javítani a lakosság életminőségét, a helyi vállalkozások versenyképességét.

A GVOP 4.4.2 pályázaton sikeresen szereplő Gönc és Térsége Informatikai Társulás által kiírt közbeszerzési eljárás nyerteseként a Synergon Informatika Rt. tervezi meg és építi ki azokat a települések közötti és településeken belüli gerinchálózatokat, valamint csatlakozási pontokat, amelyek Gönc térségében mintegy kétezer-ötszáz család részére biztosítják a szélessávú Internet elérhetőségét.

A túlnyomórészt vezetékes optikai gerinchálózat, kiépítése során – amely a nagysebességű országos gerinchez csatlakozik – a Synergon szakemberei költséghatékony módon a helyi áramszolgáltató oszlopait veszik igénybe. Kivétel ez alól Telkibánya és Göncruszka, ahol vezeték nélküli lefedőhálózat biztosítja majd a szükséges sávszélességet.

A legkorszerűbb technológiák felhasználásával készülő kistérségi hálózat további felhasználási lehetőséget is hordoz magában, mint például IP telefon, kábel TV és biztonságtechnikai rendszerek. Ezek integrálása tovább javítja majd a helyi lakosok igényeinek kiszolgálását.

A Synergon Informatika Rt. Önkormányzati és Egészségügyi Üzletága 2005. január elején kezdte meg működését. A tavalyi év erőfeszítéseinek újabb jelentős gyümölcse ez a nyertes pályázat, melyet az üzletág reményei szerint több, hasonló nagyságrendű megbízás követ az idén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés