Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden 1 euró reprográfiai díj legalább 2 euróba kerül az európai gazdaságnak!

Dotkom

Minden 1 euró reprográfiai díj legalább 2 euróba kerül az európai gazdaságnak!

„Copyright Levies Reform Alliance” tanulmány az európai technológiai adók hatásáról.

Minden 1 euró reprográfiai díj legalább 2 euróba kerül az európai gazdaságnak! Ez az egyik fő megállapítása egy a „Copyright Levies Reform Alliance” által megrendelt tanulmánynak, mely szerint az európai gazdaság jelentős veszteséget szenved az elmaradt vásárlások és a versenyképesség csökkenése által melyet a magas európai technológiai adók (jogdíj átalánydíjak, reprográfiai díjak) jelentenek.

„Copyright Levies Reform Alliance” (CLRA), az Európai Infokommunikációs és digitális iparág összefogása, mely az európai technológiai adók reformjára szólít fel. A csoport által megrendelt és tegnap, 2006 május 16-án megjelent tanulmány az európai technológiai adók (jogdíj átalánydíjak, reprográfiai díjak) fogyasztókra, művészek és az infokommunikációs és média iparra való hatásával foglalkozik.

A tanulmány végigköveti a digitális adathordozókra (például: CD-k, DVD-k) és berendezésekre (pl. CD, DVD írók, lejátszók, MP3 lejátszók) kivetett díjak direkt költségeit illetve az ezekből eredő – a fogyasztókra és a szerzőkre, művészekre ható – szélesebb gazdasági hatásokat, amelyek a megnövekedett árak és az elmaradt vásárlások eredményeként adódnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés