Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyobb adatátviteli sebesség – nem kell?

Dotkom

Nagyobb adatátviteli sebesség – nem kell?

A Wi-Fi szabványok legújabbika nem kapott elég támogató szavazatot, így csúszhat a bevezetése.

A 802.11n standardot még az idei év során tervezték hivatalosan is útjára indítani; mindez ráadásul úgy történne, hogy már most kaphatók olyan eszközök, melyek támogatják a szabványt. Azaz a kvázi szabványt, mert a keddi, munkacsoporti találkozón lezajlott voksoláson a tervezet nem kapta meg a szavazatok 75 százalékát. Ez leginkább a leendő notebook-tulajdonosokat érinti hátrányosan, hiszen a már évek óta használatban levő 802.11a (és b/g) szabványoknál jóval nagyobb adatátviteli sebességet ígérő új Wi-Fit így nem valószínű, hogy még idén használatba vehetik az új hordozható számítógépek esetén.

Szerencsére mindez nem jelenti azt, hogy a tervezetet elvetik: az IEEE májusi találkozója alatt a módosított változatot újratárgyalják, és ismételten döntenek róla. Éppen ezért a szakértők az javasolják a felhasználóknak, hogy addig ne vegyenek 802.11n szabványt támogató terméket, ha az nem frissíthető, amíg a standardot végleges formába nem öntik.

Egy, a Farpoint Group által nemrég publikált tanulmány szerint a standard 1.0-s tervezetére alapuló termékek mind teljesítményben, mind egymással való kompatibilitásban kifogásolhatók. Ám az olyan forgalmazók, mint amilyen például a Broadcom (mely már például a Netgear és a Lingsys számára is értékesített 802.11n-re alapuló chipeket), cáfolják a Farpoint állítását. Sőt, azzal sem értenek egyet, hogy a standard az újratárgyalást követően, a végleges állapotában jelentős eltéréseket mutatna mostani formájához képest.

A 802.11n standard még nem kiforrott verziójára alapuló lapkák tehát továbbra is forgalomban maradnak, azt minden vásárlónak egyéni felelőssége eldönteni, vesz-e az erre épülő termékekből.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés