Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Apple közzétette második negyedéves eredményét

Dotkom

Az Apple közzétette második negyedéves eredményét

A forgalom 34, a részvények hozama 41%-ot emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

Az Apple közzétette a 2006. pénzügyi év 2006. március 31-én záródó, második negyedévének eredményeit. A negyedévben az Apple 410 millió USD – azaz részvényenként 47 cent – nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 290 millió USD – azaz részvényenként 34 cent – nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 4,36 milliárd USD volt, mely szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 3,24 milliárd USD forgalomhoz képest; a bruttó árrés az előző évhez hasonlóan 29,8 % volt. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 43%-át tették ki.

Az Apple a negyedévben 1.112.000 Mac számítógépet és 8.526.000 iPod készüléket értékesített, mely a számítógépek területén 4%-os, az MP3-lejátszók területén 61%-os növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva.

„A 2006. pénzügyi év első felében már több, mint 10 milliárd USD forgalmat és 1 milliárd nyereséget termeltünk” – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. „Áttérésünk az Intel processzorok alkalmazására jó ütemben halad és zenei üzletágunk is ismét jelentős fejlődést mutatott.”

„Büszkén jelenthetjük be az Apple történelmének második legnagyobb forgalmú negyedévét, ami a forgalom 34, a részvényhozam 41 %-os emelkedését hozta” – mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. „2006 harmadik pénzügyi negyedévére előre tekintve 4,2 – 4,4 milliárd USD forgalmat és részvényenként 39-43 cent körüli üzleti nyereséget várunk, a GAAP szabályok szerint számítva, figyelembe véve 4 cent becsült kompenzációs kiadást is.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés