Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélesformátumú digitális nyomtató és fénymásoló vállalatok számára

Dotkom

Szélesformátumú digitális nyomtató és fénymásoló vállalatok számára

A Xerox Új belépőszintű szélesformátumú berendezést mutatott be. A Xerox WF 6204 monokróm digitális nyomtató és fénymásoló kategóriájának egyik legjobbja.

A Xerox Magyarországon is bemutatta legújabb szélesformátumú berendezését, amelyet elsősorban fénymásoló stúdiók, valamint műszaki vállalatok és építőipari cégek számára ajánl.

Az egyik vezető amerikai független fejlesztői csoport, az InfoTrend kutatásai szerint, a digitális belépő szintű széles formátumú nyomtatópiac 2005-ben realizált bevétele 87 millió dollárról 2009-ben 115 millió dollárra növekszik majd. Ennek a rendkívül gyorsan fejlődő szegmensnek az egyik legújabb képviselője a Xerox 6204, mely versenytársai közül elsősorban gyorsaságával tűnik ki.

Műszaki tervek azonnal
A Xerox 6204 kifejezetten mérnöki feladatokra, topográfiai és légitérképek, építészeti és gépészeti rajzok elkészítésére fejlesztett berendezés. Ideális megoldás azoknak a terjeszkedni vágyó tervező irodáknak, amelyek analógról digitális technológiára kívánnak váltani, illetve amelyek először lépnek a széles formátumú (tehát a 60 centiméternél szélesebb) dokumentumok piacára.

„A Xerox az egyik legnagyobb installált gépparkjával rendkívül fontos szereplője a monokróm széles formátumú nyomtató piacnak” – mondta el Tim Greene, az InfoTrend fejlesztési igazgatója. „Teljes portfoliót kínál kis-, közepes- és nagyméretű műszaki dokumentumokat előállító berendezésekből nyomtató stúdióknak és mérnöki rendszereket alkalmazó vállalatoknak egyaránt.”

„A széles formátumú digitális nyomtatókat egyre könnyebb használni, egyre kisebbek és egyre gazdaságosabbak” – mondta Quincy Allen, a Xerox Production Systems Group elnöke. A 6204 rugalmassága lehetővé teszi, hogy a nyomtató stúdiók és a műszaki vállalatok egyaránt kiaknázzák a széles formátumú megoldás előnyeit, minimális tőkebefektetéssel és helyigénnyel.”

Az amerikai Hanlon Architects építészeti vállalat azért vásárolt Xerox 6204 széles formátumú megoldást, hogy segítse ügyfeleit terveik, ötleteik megvalósításában.

„Mikor egy projekt zöld utat kap az ügyfél egyből kész dokumentumokon kívánja látni azt” – mondta David Hanlon a Hanlon Achitect elnöke. „A 6204 berendezéssel képesek vagyunk azonnal választ adni ügyfeleink igényeire minőségi dokumentáció előállításával.”

A vállalat korábban olyan berendezést használt amely lényegesen lassabb volt, mint a Xerox 6204. Amikor gyorsabb nyomtató beszerzéséről döntöttek, a Hanlon talált ugyan egy rendszert, de annak szkennere különálló egység volt, így nem fért be az irodába. Végül a 6204 elégítette ki a Hanlon igényeit. Ma már 14 alkalmazott használja naponta a berendezést arra, hogy terveit hálózatba szkennelje, összetett szerkezeti ábrákat nyomtasson, vagy építészeti rendeléseket másoljon.

Mérhető teljesítmény
A Xerox 6204 megvásárolható csak-nyomtató, illetve nyomtató-másoló modellként, amely opcionálisan hálózati szkennelés opcióval is rendelkezik. A csak-nyomtató modell egyedülálló a digitális fekete-fehér széles formátumú megoldások belépő szintű piacán: A versenytársak termékei ugyanis nyomtatók és másolók is egyben függetlenül az ügyfelek igényeitől.

A Xerox 6204 számos más hasznos tulajdonsággal is rendelkezik:

  • Sebesség. Az egyik leggyorsabb termék az alacsony kategóriájú, fekete-fehér digitális nagy formátumú megoldások piacán. A 6204 percenként akár 5 db A1-es oldal nyomtatására alkalmas. A felhasználók választhatják a 2 tekercses papír adagolót a nagyobb nyomtatási kapacitás érdekében. A 6204 nyomtató-másoló konfigurációja rendkívül gyors, 76,2 mm/s szkennelési sebességével emelkedik ki a versenytársai közül.
  • Különleges képminőség. A Xerox 6204 nagy méretű dokumentumok nyomtatására hivatott, 297 mm-től 914.4 mm-ig 600×600 dpi felbontással.
  • Rugalmasság. A Xerox 6204 kisebb méretű mint versenytársai, mert nem szükséges hozzá különálló szkenner és számítógép. A berendezés közvetlenül a fal mellé állítható, és azt munka közben sem szükséges elmozdítani, mivel a nyomtatott dokumentum elől távozik az eszközből. Az érintőgombos felület és integrált szkenner könnyű kezelhetőséget biztosít a felhasználók számára.
  • Munkafolyamat integráció. A beépített nyomtató vezérlő és a processzor – mely összeállítja a nyomtatandó file-okat és továbbítja azokat a nyomtatónak –lehetővé teszi a könnyű csatlakozást az ügyfelek már meglévő munkafolyamataihoz, illetve rugalmasan alkalmazkodik a jövőben bekövetkező munkafolyamat változásokhoz.

A Xerox ezentúl tehát már 5 digitális, fekete-fehér nagy formátumú nyomtatóval szolgálja ki ügyfelei igényeit: A Xerox 6204 belépő szintű nagy formátumú megoldással, a Xerox 510 és 721 nyomtató rendszerekkel, valamint a Xerox 6030 és 6050 nagy formátumú rendszerekkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés