Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kaspersky Lab a Microsoft Vírusinformációs Szövetségben

Dotkom

Kaspersky Lab a Microsoft Vírusinformációs Szövetségben

A Kaspersky Lab csatlakozott a Microsoft Virus Information Alliance (VIA Vírusinformációs Szövetség) nemzetközi programhoz. Az iparági együttműködés célja, hogy a Microsoft felhasználóit friss és pontos információkkal lássák el a legújabb vírusfenyegetésekről.

A Kaspersky Lab feladata a VIA tagjaként az, hogy megossza az összes felfedezett kártékony programmal kapcsolatos információját a Microsofttal és a szövetség többi tagjával. Az egyes vírusesemények leírása a vírusok szaporodásának körét és sebességét, a támadások célját tartalmazza, továbbá tanácsokat is ad a végfelhasználónak arra, hogy hogyan kerüljék el a fertőzést.

„A kártékony kódok fejlesztése nemrég komoly változáson esett át. A vírusírók egyre összetartóbbak: már nem egyedül dolgozó vandálokként, hanem jól szervezett bűnbandákba tömörülve működnek. A pénzügyi haszon reményében előállított kártékony kódok jelentős mértékben megnövelték a vírusforgalmat.” – mondta el Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab vírusvédelmi kutatási igazgatója – „Ma már naponta több mint 150 vírust azonosítunk, míg egy évvel ezelőtt ez a szám csak fele ekkora volt. Mivel a legtöbb vírust Windows platformokra írják, ezért az ilyen típusú információk iparági megosztása, és az együttműködés nagyban növelni fogja a Windows-alapú számítógépet használók biztonságát.”

„A kártevő-minták összegyűjtése szerencsére, már évek óta szervezetten zajlik a vírusvédelmi fejlesztők között. A VIA révén a Microsoft is hamarabb juthat hozzá a legújabb vírusmintákhoz, így az ellenszer kidolgozása is hamarabb megkezdődhet. A védelem természetesen gyártónként eltérő, azonban a minták szervezett begyűjtése és értő kezekbe juttatása minden együttműködő közös érdeke” – nyilatkozta Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. operatív igazgatója.

A Microsoft Virus Information Allinance program 2003-ban indult, és azóta az iparági partnerek folyamatosan megosztják egymással a legfrissebb vírushíreket és technikai információkat. A szövetségnek a Microsoft mellett jelenleg a világ tíz vezető vírusvédelmi termékfejlesztő vállalata a tagja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés