Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: menedzselt szolgáltatások villamosenergiához

Dotkom

Ericsson: menedzselt szolgáltatások villamosenergiához

Az Ericsson menedzselt szolgáltatásokat* szállít mérőműszerek automatikus leolvasásához.

Az Ericsson és az Acea, Olaszország második legnagyobb villamosenergia-szolgáltatója, menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó, tíz évre szóló megállapodást írt alá. A szerződés az Acea rendszerének felügyeletére és az automatikus mérőműszer-leolvasás (AMR) megvalósítását célzó továbbfejlesztésére vonatkozik. A rendszert Rómában telepítik, és 1,5 millió háztartást szolgál majd ki.

A közszolgáltatások piacának liberalizálása és a kormányzati hatóságok új szabályozási követelményeinek bevezetése világméretű piacot teremtett, ahol fogyasztásmérők millióinak felügyeletére van szükség. Svédország és Olaszország az első két ország, amely bevezeti ezt a szabályozást, de a későbbiekben valószínűleg más EU-országok is követik őket.

Az Ericsson ezzel a megállapodással jelent meg a közszolgáltatások fejlődő piacán. Ez a vállalat első ilyen jellegű szerződése.

Massimiliano Salvi, az Acea Distribuzione SpA elnöke, a következőket nyilatkozta: „Az Ericsson a legjobb választás az Acea számára, mivel hatékony és elkötelezett helyi és globális partnerre van szükségünk, amely a menedzselt szolgáltatások, a mobilhálózat és a rendszerintegráció terén egyaránt kiváló szakértelemmel rendelkezik. Ez biztosítja majd a megoldás megfelelő továbbfejlesztését.”

Urban Gillström, az Ericsson vállalati ügyfelekkel foglalkozó részlegének vezetője hozzátette: „Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az Acea vállalatunkat választotta ennek az új és innovatív megoldásnak a menedzselésére, és mi lehetünk azok, akik az Aceával együttműködésben továbbfejleszthetik azt. Most kezdünk betörni a rendkívül ígéretes közszolgáltatási piacra, amelyet fontos területnek tekintünk”.

„Az Ericsson számára ez a megállapodás a vállalati szegmensre való odafigyelés eredménye. Most lehetőségünk nyílik arra, hogy további befektetéseket eszközöljünk ezen az üzleti területen – mind végponttól végpontig terjedő megoldások szállítójaként, mind a vállalati ügyfelek számára menedzselt szolgáltatásokat nyújtó üzleti partnerként.

Az Ericsson szolgáltatásait igénybe vevő közmű-szolgáltatási vállalatok számára biztosított előny az ügyfélkezelés és a hálózat-karbantartás alacsonyabb üzemi költsége, a bevételek védelme a pontosabb számlázás révén, valamint az áramlopás gyors észlelése.”

Az Acea ügyfelei élvezhetik a fogyasztáson alapuló számlázás előnyeit, az eltérő tarifák révén pénzt takaríthatnak meg, ráadásul ritkábban fordul majd elő áramkimaradás, és kevesebb ideig tart, mivel az Acea hálózatüzemeltetési központja azonnal értesül az alacsony feszültségű hálózat esetleges meghibásodásáról.

A háztartások az elektromos áramot szállító vezetékeken át kapcsolódnak a koncentrátorokhoz, amelyek pedig GPRS-modulokon keresztül csatlakoznak az Ericsson által menedzselt szolgáltatásközponthoz, ahol az adatintegrálásra kerül sor az Acea számlázási, hálózatfelügyeleti és ügyfélszolgálati üzleti rendszerei számára.

Az Ericsson felügyeli majd az Acea AMR-rendszerét, felhasználva kiterjedt olasz szolgáltatási szervezetét a menedzselt szolgáltatások szállításához és üzemeltetéséhez üzemeltetők és vállalatok számára.


* Menedzselt szolgáltatások

A menedzselt szolgáltatások keretében a szállító teljeskörű felelősséget vállal a végfelhasználói szolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúra megtervezéséért, kivitelezéséért és annak napi üzemeltetéséért, az előre meghatározott minőségi mutatók betartása mellett.

Az üzemeltetők esetében ez a megoldás csökkenti az üzemeltetési költségeket, növeli a vevői elégedettséget, így erőit fő tevékenységeire koncentrálhatja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés