Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon tintasugaras nyomtatók a legkeresettebbek

Dotkom

A Canon tintasugaras nyomtatók a legkeresettebbek

Magyarországon is piacvezető pozícióban a Canon tintasugaras nyomtatói.

Az elmúlt évben folyamatosan növekedett a Canon tintasugaras nyomtatóinak piaci részesedése, az utolsó negyedév értékesítési adatainak összegzése alapján pedig a többségében PIXMA márkájú készülékek a térség több országában is a dobogó első helyén végeztek. Az IDC 2005. IV. negyedévi elemzése szerint a Canon nyomtatói Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban is a legkeresettebbek voltak a tintasugaras kategóriában.

A múlt év utolsó három hónapjában a Magyarországon értékesített több mint 62.000 tintasugaras készülék közül 22.869 viselte a Canon emblémáját, ezzel a japán világcég 36%-os részesedést ért el. Ugyanebben az időszakban a Csehországban eladott közel 60.000 tintasugaras nyomtató 45%-a volt Canon gyártmányú (ez 26560 készüléket jelent), Lengyelországban pedig a 136.659 értékesített tintasugaras nyomtatóból 56972-t szállított a Canon – a lengyel leányvállalat ezzel 42%-os részesedést mondhat magáénak.

A készülékek döntő többsége már a 2004. júniusában megjelent PIXMA család egyik modellje volt, ami egyben azt is jól mutatja, hogy az otthoni és kisirodai alkalmazásra fejlesztett, korszerű formatervezésű készülékeket gyorsan megszerették a felhasználók.

Az IDC kimutatásában szereplő értékesítési adatok is azt bizonyítják, hogy a Canon elérte azt a célját, amelyet a PIXMA almárkanév bejelentésekor tűzött ki: a kulcstermékek (így többek között a tintasugaras nyomtatók szegmensében is) piacvezető pozíciót kíván elérni a 2006-os évben.

2005-ben Magyarországon a Canon már az IDC első negyedéves kimutatása szerint is magasan piacvezető volt a tintasugaras nyomtatók szegmensében, akkor 51%-os részesedést értek el a gazdaságosan üzemeltethető (többségükben 1 illetve 2 pikoliteres tintacseppekkel dolgozó) nyomtatókkal. Lengyelországban is meredeken növekedett az értékesítési görbe: 2003 első félévében még csak 7%-os volt a Canon tintasugarasainak piaci részesedése, ez az érték alig több mint két év alatt 42%-ra növekedett.

Az IDC kimutatása szerint mindhárom országban a HP végzett a második helyen, a harmadik és negyedik helyen pedig felváltva osztoztak az Epson és a Lexmark készülékei.

Elemzők szerint jó esélye van annak, hogy a következő időszakban a Canon tintasugaras elven működő multifunkciós eszközei is hasonló sikereket érjenek el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés