Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kisiskolák a Jövő Háza Programban

Dotkom

Kisiskolák a Jövő Háza Programban

Mátyásdombról érkezett a Kisiskolák a Jövő Házában Program első nyertese.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter fogadta a Kisiskolák a Jövő Házában Programban meghirdetett pályázat első nyertes iskoláját a Fejér megyei Mátyásdombról. Az oktatásra és Jövő Háza látogatásra érkező 39 fős – az iskola teljes felső tagozatát képező – diákcsoport elmondása szerint ma először járt a Jövő Házában, ahol informatikai alapú kooperatív és drámapedagógiai foglalkozásokon vettek részt.

A Kisiskolák a Jövő Házában Program keretein belül az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Jövő Háza ingyenes tanulmányi kirándulást hirdetett meg magyarországi közoktatási intézmények részére, ahol a tanulók létszáma nem éri el a 100 főt. A vendégül látott kisiskolák számára az utazás sem jelent költséget, mivel a diákokat Jövő Háza busz szállítja a helyszínre.

Jelenleg körülbelül 400 ilyen iskola van Magyarországon, amelyek folyamatosan jelentkezhetnek a programban való részvételre. A Jövő Háza és a Jövő Iskolája hetente négy napon, keddtől péntekig egy-egy iskolai csoportot fogad a Kisiskolák a Jövő Házában Program keretében
A jelentkező iskolákat 2006. februártól május végéig sorsolással választják ki. A sorsolások nyertesei hetente tekinthetők meg az MTV1 12+ című műsorában.

Az 2006. február 2-án tartott 1. sorsolás nyertes iskolái:

  • Általános Művelődési Központ, Mátyásdomb 8134 Fő u. 17.
  • Kastélykerti Általános Iskola és Óvoda, Alacska 3779 Kossuth u. 50.
  • Általános Iskola, Vág 9327 Templom u. 6.
  • Szepsi Csombor Márton Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, Telkibánya 3896 Szabadság u. 6.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés