Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonsági konferencia Budapesten, az IDC rendezésében

Dotkom

Biztonsági konferencia Budapesten, az IDC rendezésében

Sikeresen lezajlott és nagyszámú érdeklődőt vonzott az „IDC IT Security Central and Eastern Europe 2006” nevet viselő, 14 országot érintő konferenciasorozatának budapesti állomása 2006. február 7-én.

A hazánkban immár negyedik egymást követő évben megrendezett esemény az IDC 2006-os roadshow-jának első állomása volt. A budapesti konferencián az előadók az üzleti működés, a stratégia, a technológia és az emberi viselkedés kontextusában mutatták be a biztonság kérdését, és ismertették, hogyan lehet a modern információtechnológiát az informatikai rendszerek biztonsági szintjének növelésére a leghatékonyabban igénybe venni. Az előadások olyan témákat öleltek fel, mint például a törvényi előírásoknak való megfelelés, a fizikai és hálózati biztonság, az alkalmazások és web-alkalmazások biztonsága, a vezeték nélküli hálózatok védelme, a mobil eszközök védelme, a proaktív védelmi megoldások, a legelterjedtebb hackelési módszerek, a rosszindulatú behatolások és azok megelőzése, valamint a titkosítási technikák. Az egymást jól kiegészítő vitaindító előadások és esettanulmányok naprakész ismeretekkel szolgáltak az IT biztonság legfrissebb kérdéseiről.

A konferencián előadást tartott többek között Philip Zimmermann, az IT biztonsági iparág egyik megteremtője és úttörője, a legendás Pretty Good Privacy nevű titkosítási szoftvercsomag kifejlesztője. Az 1991-ben az interneten ingyenesen megjelent szoftvercsomag mára a világ legelterjedtebb e-mail titkosító szoftverévé vált. Szintén felszólalt a konferencián M. Miles Burden, az FBI International Law Inforcement Acadamy budapesti igazgatója, aki a kiberbűnözés kelet-európai kihívásairól beszélt. Sebastian Schreiber, a német SySS informatikai biztonsági tanácsadással foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója, elismert hackelési szakértő, nagysikerű élő bemutatót tartott.

Ezen kívül különböző szakértők prezentációt hallgathatták a rendezvényre ellátogatók az e-mailes biztonságról, a személyazonosság-kezelésről, a racionális IT beruházásokról, a menedzsment-rendszerekről, az internet okozta fenyegetések lehetséges megelőzéséről, a mobil számítástechnikai eszközök védelméről és végül, de nem utolsósorban az Országgyűlés Hivatala hálózatvédelmi megoldásáról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés