Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legvékonyabb, a legkönnyebb – új Sony notebook a piacon

Dotkom

A legvékonyabb, a legkönnyebb – új Sony notebook a piacon

A Vaio notebook család legfiligránabb változatát jelentette be a távol-keleti óriásvállalat a minap, melynek tömegcsökkentésében jelentős szerepelt vállalt a váz speciális anyaga.

Mindössze 2,5 centiméternyi vastagsággal rendelkezik a Vaio SZ modell, mely nem csak vékony, hanem könnyű is: tömege még az 1,7 kilogrammot sem éri el. Ezt elsősorban a szénszálas burkolatnak köszönheti a hordozható számítógép. No meg persze a csökkentett képernyőméretnek: X-black kijelzőjének képátlója mindössze 13,3 col.

A legújabb Centrino platformra alapuló eszköz Core Duo processzort kínál a leendő vásárlónak: egy 2 GHz-es példány biztosítja a kellő számítási teljesítményt. Winchesterének kapacitása kiemelkedő: 120 GB-nyi tárolófelület várja a felhasználó adatait. Ha ez azonban mégis kevésnek bizonyulna, akkor a beépített DVD-író nyújthat segítséget. Az energiakímélésről olyan technológiák gondoskodnak, mint például a „standard grafikus kártya” mód, ami lecsökkenti a videovezérlő teljesítményét (és egyben a fogyasztását is), így akár 7 órán keresztül is használható marad a noteszgép.

Jelszavak és bejelentkező nevek helyett ujjlenyomat-azonosító technológia biztosítja a jogosultságok betartását. Természetesen rendelkezik vezetékmentes hálózati csatlakozási lehetőséggel; illetve ellátták egy integrált webkamerával és mikrofonnal is, így akár VoIP platformként is használható a Vaio család ezen tagja.

1100 fontos áron kerül forgalomba az Egyesült Királyságban a notebook, arról azonban nem érkezett jelentés, hogy erre mikor kerülhet sor.

Fizikai paraméterek
Méret: 30x22x2,5 cm
Tömeg: 1,69 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés