Connect with us

Hirdetés

technokrata

1,5 millió forintos támogatás a T-Kábel Magyarországtól

Dotkom

1,5 millió forintos támogatás a T-Kábel Magyarországtól

Piller András, a T-Kábel Magyarország Kft. vezérigazgatója átadta a Társaság 1,5 millió forintos adományáról szóló emléklapot a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány részére.

Az Alapítvány – a Szegedi Gyermekklinika Újszülött Intenzív osztályának – a koraszülöttek ellátásához szükséges műszerek beszerzésére fordította ezt az összeget. Szintén 1,5 milliós adományban részesült a Dr. Réthy Pál Alapítvány, amely a békéscsabai Réthy Pál Kórház központi műtője részére általános fúró megvásárlására ortopédiai és baleseti használatra fordította ezt az összeget.

Dr. Katona Márta főorvos asszony, a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány kuratóriumi elnöke a 1,5 millió forintos adomány átvételekor elmondta: „A teljes összeget két Pulsoxymeter megvásárlására fordítottuk, mely a babák légzését, pulzusát, szívműködését és a vérbe jutó oxigén mennyiségét méri. Sajnos örök probléma a pénz hiánya, és az intenzív ellátás, ezen belül is a koraszülöttek kezelése az egészségügy egyik leginkább tőkeigényes ágazata. Az újszülöttként sérült, és akkor nem a legmagasabb színvonalú ápolásban részesülő, így betegen maradó gyermek ápolása élete végéig, ennél sokszorta drágább. Az Alapítvány szeretne létrehozni egy Gyermekkardiológiai Centrumot, melynek megvalósításához már csak egy gép hiányzik az eszközparkból. Ennek a műszernek a megvásárlásához reméljük, hogy kapunk még sok ugyanilyen támogatást, mint amilyet a T-Kábel Magyarország Kft.-től kaptunk.”

Az osztály betegeit látva, Piller András mint gyakorló apa is kifejezte jóérzését, hogy az újszülöttek számára létfontosságú géppark fejlesztésében a T-Kábel is segíteni tudott.

A békéscsabai Réthy Pál Kórház meglátogatásakor Dr. Szabó Terézia főorvos asszony, az Alapítvány igazgató főorvos asszonya elmondta, hogy a pénzösszegből Synthes ortopédiai oszcillációs fűrészt, ortopédiai fúró/maró motort és univerzális motort vásároltak, melyeket ortopédiai és traumatológiai műtétekhez használnak. A motorokat nagy csontsebészeti műtéteknél, illetve a beültetett protézisek beillesztésekor alkalmazzák.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés