Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letartóztatták a túl kíváncsi bolgárokat

Dotkom

Letartóztatták a túl kíváncsi bolgárokat

Nyolc, jelszóhalász támadást kezdeményező bolgár állampolgár kezén kattant a bilincs a Microsoft hathatós segítségének köszönhetően.

Bulgária egyik legnagyobb, kiberbűnözést felszámoló akciója keretében három bolgár városban tartottak razziákat a helyi hatóságok. A Microsoft segítségével nyolc, phishing próbálkozást végző csalót tartóztattak le a rendőrök. Redmond részvétele azért volt fontos, mert a bolgárok az MSN felhasználókat igyekeztek megtéveszteni azzal, hogy magukat a szolgáltatás üzemeltetőinek adták ki, és leutánozták az MSN designját, megtévesztendő az internetezőket.

A jelszóhalász támadások egyébként meglehetősen megalapozottak voltak: a 46 kísérlet során 43 feltört webszervert használtak, melyek a világ 11 országában helyezkedtek el. A gyanútlan MSN-felhasználókat arra próbálták meg rávenni, hogy frissítsék személyes adataikat, mint például hitelkártya számaikat és személyes azonosításra szolgáló információikat. A csalók legalább 50 ezer dollár értékben károsították meg az internetezőket, akik a jó ideje olvasható figyelmeztetések ellenére még mindig bedőlnek egy-egy phishing támadásnak.

Nem most először segédkezett a hatóságoknak a Microsoft: eddig összesen 325 jelszóhalász- és spamellenes akciót támogattak szerte a világon, jelentette be Redmond. Emellett a vállalat igyekszik saját portáján is rendet tenni – például az általa fejlesztett MSN Search Toolbart nemrég phishing szűrővel egészítette ki. Ezenfelül az idén megjelenő Windows Vista és Windows Internet Explorer 7 szoftverei is már integrált védelemmel rendelkeznek majd az ilyen típusú csalási kísérletekkel szemben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés