Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hétköznapi hősök

Dotkom

Hétköznapi hősök

A Magyar Telekom 16 milliós forintos adománya.

A Magyar Telekom összesen 16 millió forint értékű adományt osztott szét négy alapítvány között. A négy nonprofit szervezet munkáját a Magyar Telekom kezdeményezésére és finanszírozásával készített dokumentumfilm-sorozat mutatta be a nézőknek, amelyet a karácsonyi ünnepnapokon sugárzott a Viasat3 televíziócsatorna. A bemutatott szervezetek a nézők szavazatai alapján nyerhették el a Magyar Telekom adományát. A ´dokumentum-valóságshow´ mint műfaj új irányokat nyithat mind a televíziós, mind pedig az adományozási kultúrában Magyarországon.

´Az Ügy – Hétköznapi hősök´ című, a Magyar Telekom kezdeményezésére és finanszírozásával készített négyrészes dokumentumfilm-sorozatban négy valóságos történet valóságos szereplőivel találkozhattak a Viasat3 tévécsatorna nézői december 24-27. között. A filmek olyan nonprofit szervezetek munkáját mutatták be, amelyek társadalmi problémák megoldásán fáradoznak – halmozottan sérült gyermekek gondozásával, magukra hagyott kisbabák családban való elhelyezésével, újszülöttek mentésével, és madarak gyógyításával.

A nézők telefonos szavazással dönthették el, kié legyen a Magyar Telekom által felajánlott adomány. A szavazatok alapján a Heves Megyei Önkormányzat fogyatékosokat nevelő intézetének ´Kis Balázs´ Alapítványa nyerte el a 10 millió forintos adományt. ´Az összeg óriási segítség a mozgássérült gyermekeknek speciális terápiás lehetőséget nyújtó tornaszoba és hidroterápiás egység kialakításához´ – mondta Dr. Hompoth Emese, az intézet igazgatója.

A sorozat további három szereplője – a Bölcső Alapítvány, a Peter Cerny Alapítvány és a Madárkórház Alapítvány – egyenként 2-2 millió forint összegű adományt kapott a Magyar Telekomtól.

A telefonos szavazás során a hívások díja 200 forint volt. Ezt a Magyar Telekom minden esetben teljes egészében annak az alapítványnak továbbította, amelyre a néző szavazott, így – a 16 milliós elnyert adományon felül – a nézők adományaként ezek az összegek is segítik a támogatott szervezeteket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés