Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az első szélesképernyős Thinkpad

Dotkom

Az első szélesképernyős Thinkpad

A Lenovo bemutatta első, a hagyományos 4:3-as képaránytól eltérő LCD-vel ellátott modelljét.

Egyelőre csak Kínában fog forgalomba kerülni a Thinkpad Z60-as, melynek különleges jellemzője a korábbi Lenovo (és IBM) noteszgépekhez képest, hogy szélesképernyős kialakítást kapott. A cég, a közlemény szerint elsősorban a mobil felhasználókat és a folyamatosan úton levő üzletembereket kívánja elkápráztatni az 1000 dolláros indulóáron forgalomba kerülő hordozható számítógéppel.

A távol-keleti régió a tulajdonosváltást követően még fontosabbá vált a Thinkpadek számára: a Lenovo ambiciózus célt tűzött ki a részleg számára. Eszerint három éven belül meg kell duplázniuk a piaci részesedésüket, ami egy ilyen kiélezett versenyhelyzetben nem lesz könnyű feladat – ugyanakkor a Kínai fogyasztás fellendülése nagy segítséget nyújt az elektronikai eszközök eladási mutatóinak dinamikus emelkedéséhez is.

Néhány technikai részlet a Centrino platformra alapuló eszközről: a legolcsóbb változat 360-as Celeron M processzorral (1,4 GHz) rendelkezik, de a 740-es Pentium M (1,73 GHz) lapkával ellátott modellek is hamarosan megvehetők lesznek. Memóriájának kapacitása minimum 256 MB, de a nagyobb modellek 512 MB-ot kapnak alapból. Winchesterük legalább 40 GB-os lesz, de a legdrágább kivitelben már 80 GB-nyi adatot lehet eltárolni a merevlemezen. Optikai meghajtót minden modell kap, a két kisebb DVD/CD-RW kombódrive-ot, a család plafonját képviselő típussal azonban még DVD-ket is lehet majd írni. Wi-Fi-képes eszközökről van szó: a 802.11a/b/g standardokat egyaránt támogatja.

Frissítve – 2005.11.28. 17:50
A Lenovo magyarországi PR-ügynökségétől pontos adatokat kaptunk a hazánkban forgalomba kerülő noteszgépekről. Az itthoni típusok decembertől lesznek kaphatók (az első szállítmányok várhatóan a december 6-i héten érkeznek a boltokba), 330-530 ezer forint közötti áron. A legkedvezőbb árú konfiguráció a következőket tartalmazza: Celeron M 370 (1,5 GHz) processzor, Intel 915GM chipkészlet integrált videovezérlővel, 512 MB memóra, 80 GB-os, 5400 RPM pörgési sebességgel bíró SATA merevlemez. 15˝-os, WXGA (1280×800 pixeles) felbontásra képes folyadékkristályos kijelzővel és fekete burkolattal kerül forgalomba. További jellemzői: Multiburner optikai meghajtó, gigabites Ethernet csatoló, Intel 802.11a/b/g standardokat támogató, vezetékmentes hálózati csatlakozást biztosító modul, egy IEEE 1394, három USB csatlakozó, 3-az-1-ben kártyaleolvasó, Bluetooth-támogatás, ujjlenyomat-leolvasó és a bővebben nem ismertett Security Chip. A notebookon a Windows XP Home változata lesz megtalálható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés