Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-online & Freemail – vírus- és spamvédelem

Dotkom

T-online & Freemail – vírus- és spamvédelem

A Virusbuster pár nappal korábban megtartott bejelentése kapcsán a T-online képviseletében Tüdős András informatikai igazgató ismertette a vállalatnál alkalmazott vírus- és spamvédelmi megoldások történetét.

A T-online két nagy e-mailrendszert üzemeltet. Az egyik a m@x, melyet az előfizetők kiszolgálására tartanak fent. Ez 550 ezer postafiók használatának folyamatos biztosítását jelenti; egy átlagos napon hozzávetőleg 2 milliós levélforgalmat generálnak az internetezők. A másik az ingyenes Freemail, melynél szintén impozáns számokról számolt be az informatikai igazgató: a 2,2 milliós postafiókszám mögött meghúzódó felhasználói tábor napi áltag 5 milliós e-mailforgalmat idéz elő.

Tüdős András elmondta, hogy mindkét rendszernél alapkövetelmény a megbízható vírus és spamszűrés képessége. Ezt már évekkel korábban felismerte a vállalat: a Freemailen 2001-ben valósult meg először általános vírusszűrés. Az előfizetők védelme érdekében a Virusbuster Mailshield vírusvédelmi megoldását 2003-ban vezették be, míg a Freemail Extra keretében a fizetős spamszűrés lehetőségére 2004-től nyílt lehetőség. Ugyanehhez az évhez kapcsolódik a bulk spam szűrés bevezetése az előfizetői rendszeren. Internet Biztonság néven mutatta be a vállalat az előfizetéses desktop védelmi megoldását.

A Mailshield Milter verzióját 2004-ben kifejezetten a T-online számára fejlesztette ki a Virusbuster, amit a vállalat sikerrel vezetett be; azóta működik az előfizetői spamszűrés, melyet idén továbbfejlesztettek és előfizetőnként állítható erősségűvé tettek. Az idei évhez kapcsolódik a Virusbuster Mailshield for Qmail technológia adoptálása a Freemailen; ez volt az a lépés, amit követően a T-online valamennyi rendszerén a Virusbuster által szállított és karbantartott vírus- és spamszűrés működik.

A közelmúlt eredménye, hogy – alapos tesztelés után – bevezették a Virusbuster megoldásába épülő Commtouch ASAP spamszűrőt, mely az alap Bayes elvű spamszűrésnél sokkal megbízhatóbb, pontosabb megoldást nyújt. A vállalat teszteltük és sikeresen bevezette a Commtouch outbreak detection technológiát is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés