Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szakmai összefogás a biztonsági kultúra elterjesztéséért

Dotkom

Szakmai összefogás a biztonsági kultúra elterjesztéséért

Ma indult útjára a Kockázat Magazin, amelyben a hazai működési kockázatmenedzsment és IT biztonság szakma legjobbjainak írásai jelennek meg.

Már hat éve annak, hogy az ENSZ október második hetének szerdáját a katasztrófa elleni védekezés világnapjává nyilvánította. Ezt a napot választották a Kockázat Magazin első számának debütálására is; a lap a humán kockázatokról és ezek kezeléséről szól. Ezek a Gartner Group becslése szerint a jogosulatlan adathozzáférésekhez 70%-ban járul hozzá, míg az összes többi tényező csak a 30%-ot teszi ki.

A Kockázat Magazin különös összefogás eredményeként indul el, mert abban a hazai működési kockázatmenedzsment és IT biztonság szakma szereplőinek írásai jelennek meg. A szerzők a szállítói és a megrendelői oldalt ugyanúgy képviselik, mint a különböző felügyeleti szerveket és szakmai szervezeteket.

„Egy éve, hogy megvettük az CARISMA-t, amely az első hazai fejlesztésű működési kockázat menedzsment rendszer, amely támogatja a működési kockázatok felmérését, biztonsági intézkedések megtérülés számítását éppúgy, mint a törvények által is előírt üzletmenet folytonossági és katasztrófa helyreállítási tervek elkészítését és folyamatos naprakészen tartását.” – mondta Rónai Balázs az ABESSE Rt vezérigazgatója – „A CARISMA és az általa megvalósított know-how (közel 150 biztonsági projekt tapasztalata) eddig is sikeres volt, de az általunk választott üzleti modell lehetővé teszi azt is, hogy az amúgy akár egymással versenyző cégeket egy közös ügy, a biztonság tudatosság terjesztése mellé felsorakoztassa. Így jött létre a Kockázat Magazin, amely közvetlenül felhasználható információkat, tanácsokat, esettanulmányokat közöl azoknak, akik feliratkoznak rá.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés