Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: WCDMA 3G az Eurotelnek

Dotkom

Nokia: WCDMA 3G az Eurotelnek

A Nokia HSDPA-t magába foglaló WCDMA 3G hálózatot szállít a cseh Eurotel számára.

A Nokia és a cseh Eurotel Praha szolgáltató a Nokia nagy sebességű letöltés csomag hozzáféréssel (HSDPA) megoldását tartalmazó, WCDMA 3G hálózat szállításáról szóló megállapodást írt alá. A Nokia így tovább folytatja az Eurotel mobilhálózatának régóta tartó fejlesztését. A megállapodás egyben a Nokia első 3G szerződése a Cseh Köztársaságban.

A szerződés értelmében a Nokia gerinc-, és rádióhálózatot szállít, amely a HSDPA megoldást, és a Nokia IP multimédiás alrendszert (IMS – IP Multimedia Subsystem) is tartalmazza. A Nokia emellett szállítja a Nokia NetAct hálózatkezelési megoldást, hálózattervezési, telepítési, üzemeltetési, és karbantartási szolgáltatásokat nyújt, és képzést is biztosít.

A Nokia HSDPA megoldás a 3G hálózat szoftveres továbbfejlesztése, amellyel az első időszakban 1-2 Mb/s-ra nő az adatsebesség.

„Úgy véljük, hogy a 3G kulcsszerepet játszik piaci elsőségünk megőrzésében, és ügyfeleink igényeinek kiszolgálásában” – mondta Tomás David, a Eurotel Praha stratégiai vezetője. „Bízunk abban, hogy a Nokia 3G WCDMA hálózatok telepítésében szerzett tapasztalata, és az igényeinket kielégítő megoldásai révén a legfejlettebb 3G szolgáltatásokat kínálhatjuk majd ügyfeleinknek.”

„A Nokia örömmel működik együtt a Eurotellel annak érdekében, hogy a vállalat kezdeményezésére a Cseh Köztársaságban is elérhetővé váljon a 3G szolgáltatás” – mondta Matti Palomäki, a Nokia Csehországért felelős vezetője. „Kiváló minőségű termékportfoliónk garantálja, hogy a Eurotel versenyképes 3G szolgáltatásokat kínálhat majd ügyfelei számára.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés