Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az IKEA a HP partnerprogramja segítségével erősít

Dotkom

Az IKEA a HP partnerprogramja segítségével erősít

Az IKEA a HP partnerprogramja segítségével javítja a nagyformátumú anyagok nyomtatásának sebességét és minőségét.

A HP nagyformátumú nyomtatói, nyomtatási anyagai és tintái, valamint a PosterJet RIP szoftver segítségével az IKEA anélkül tudja teljesíteni a hatékonyságbeli elvárásokat, hogy ennek a minőség látná kárát.

Egyívású partnerek
Az IKEA 1943-as megalapításakor Ingvar Kamprad olyan bútorcéget kívánt létrehozni, amely jól megtervezett, funkcionális, ugyanakkor megfizethető árú bútorokkal látja el a vásárlóközönséget. A mai napig ez az „IKEA-filozófia” hatja át a vállalat üzletmenetének minden fázisát: a terméktervezéstől kezdve a gyártáson keresztül az eladáshelyi grafikák elkészítéséig.

Tekintve, hogy az IKEA is az innovatív dizájnt és az egységes, kiváló minőséget tartja legfőbb vállalati értékeinek, keresve sem találhatott volna magának egyívásúbb partnert a HP-nál. A több mint 20 éves nyomtatási innovációs háttérrel rendelkező HP megbízható nyomtatási rendszerei sokféle szükséglet kielégítésére kínálnak megnyugtató megoldást. A HP Designjet nagyformátumú nyomtatók, a nagyméretű nyomtatási anyagok, valamint a valódi festékalapú és a fakulásálló UV-tinták esetében összehangolt fejlesztés és tesztelés gondoskodik az egyenletesen tökéletes képminőségről, teljesítményről, tartósságról és használati értékről.

Az IKEA áruházainak egyedi dizájnja hangsúlyos vizuális elemekre, nagyméretű jelölésekre és bannerekre épül. Ezek a jelzések segítenek a vásárlóknak eligazodni a labirintusszerű eladótérben. A HP 1988 óta szállít nyomtatási rendszereket az IKEA-nak, és egyre funkciógazdagabb megoldásokkal látja el a vállalat grafikai részlegeit.

„A HP egyedülálló megoldásai hozzásegítik az IKEA-t kreatív stratégiája megvalósításához” – mutat rá Parvin Ahluwalia, a HP brit leányvállalatának nagyformátumú nyomtatókért felelős vezetője. „A HP innovatív és megbízható, végponttól végpontig terjedő nyomtatási rendszere páratlan kimeneti minőséget képvisel az tájékoztató grafikák nyomtatásának piacán.”

Külső partnerek
„Power of Partnering” programján keresztül a HP támogatást nyújt a ügyfeleinek kreatív célkitűzéseik megvalósításához. Az ágazat fontosabb szereplőivel kiépített partnerkapcsolatai révén hatékonyabb és megbízhatóbb nyomtatási megoldásokkal tudja ellátni az IKEA-hoz hasonló cégeket. A felső kategóriás grafikus raszterkép-feldolgozó (RIP) szoftvereiről ismert PosterJet például már 12 éve dolgozik együtt a HP-val a grafikus szakembereknek szánt, gyors, megbízható és kiváló minőségű nyomtatási rendszerek összeállításán.

A PosterJet RIP szoftverével a grafikusok órák helyett másodperceken belül kinyomtathatják nagyméretű, képekben gazdag dokumentumaikat. A PosterJet innovatív, „feldolgozás közben nyomtató” technológiái soronként dolgozzák fel a feladatokat, és ezzel párhuzamosan végzik a színek kezelését, az adatok interpolálását és az információk nyomtatóra küldését.

Vállalat: IKEA International A/S
Központ: Helsingborg, Svédország
Dolgozók száma: 84.000
Tevékenység: az IKEA a jól megtervezett, funkcionális otthoni bútorok széles választékát kínálja a vásárlóközönség széles rétegei számára megfizethető áron

Az IKEA PosterJettel fejleszt
Az IKEA londoni áruháza a hatékonyság növelése érdekében beépítette HP-s nyomtatási rendszereibe a PosterJet RIP szoftverét. Az áruház HP Designjet 5500 sorozatú nyomtatókkal és a PosterJet szoftverrel nyomtatja ki vinilfóliára, pamutszövetre és más anyagokra az eladótérben és kirakatokban elhelyezett tájékoztató grafikákat és bannereket.

„A PosterJet tökéletes összhangban működik együtt a HP hardvereivel” – hangsúlyozza Jason Burroughs, a PosterJet UK ügyvezető igazgatója. „Támogatja a HP izgalmas technológiáját, és javítja a nagyformátumú HP-nyomtatók kezelhetőségét, sebességét és színfeldolgozási képességeit.”

Sam Kiernan, a londoni IKEA áruház tervezőstúdiójának vezetője messzemenően egyetért az értékeléssel. „A PosterJet másodperceken belül feldolgozza a file-okat, és ezzel rengeteg időt illetve energiát takarít meg. Így sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kinyomtatni és felhasználni a grafikákat.”

A londoni áruház 2004 januárjában kezdte meg a PosterJet használatát a HP 2500CP nyomtatóval, és ezután vásárolta meg első HP Designjet 5500PS sorozatú rendszerét. A PosterJet RIP szoftvere előtt a bútoráruház a HP 2500CP belső meghajtó-programjával végezte el a nagyformátumú grafikus anyagok raszterkép-feldolgozását. A nagyméretű file-ok fordítása esetenként harmincszor annyi ideig tartott, mint jelenleg a PosterJettel. A RIP szoftver hét másodpercen belül elvégzi egy átlagos 60 MB-os TIFF file átalakítását és hozzáfog a nyomtatáshoz.

„Javítani akartuk a sebességet, a színkezelést, és általában véve a rugalmasságot” – magyarázza Kiernan. „Örömmel tapasztaltuk, hogy a HP nyomtatási rendszere és a PosterJet szoftvere képes valós időben feldolgozni a raszterképet és kinyomtatni a grafikát. Ráadásul a nyomatok minősége is kifogástalan.”

Sokoldalú anyagkezelés
A HP Designjet nyomtatási megoldással az IKEA szinte azonnal képes kinyomtatni a bannereket, jelöléseket és az eladáshelyi információs táblákat. A londoni áruház az alábbi nagyformátumú anyagokra nyomtatja grafikáit a HP eredeti festékalapú és fakulásálló UV-tintáival:

  • Színtartó, öntapadó vinilfólia (HP Colorfast Adhesive Vinyl) a sima felületre ragasztott jelzésekhez és reklámokhoz;
  • Matt pamutszövet (HP Fabric Cotton Matte) a függönyökhöz és függő grafikus jelölésekhez;
  • Professzionális fényes és félfényes fotópapír (HP Productivity Photo Gloss és HP Productivity Semi-gloss) az áruházakban azonnal elhelyezhető gyorsnyomatokhoz;
  • Mindkét oldalról látható fólia (HP Two-view Cling) az ablakra ragasztható grafikákhoz;
  • Felületkezelt vastag papír (HP Heavyweight Coated Paper) a nagy tintafedettségű, laminálást igénylő táblákhoz.

„Tudjuk, hogy a HP nagyformátumú nyomtatási anyagai mindig a legmagasabb minőségi normák szerint készülnek” – erősíti meg Kiernan. „A HP-papírok és a PosterJet szoftver kombinációja a megfelelő profilok és beállítások használata esetén egyenletes minőséget és nagyfokú produktivitást garantál.”

Kiernan elmondása szerint a HP/PosterJet megoldást könnyű volt integrálni az IKEA munkafolyamataiba. Mivel a londoni áruház grafikai részlege saját hálózatot tart fenn, a rendszer telepítése és üzembe állítása sem okozott különösebb gondot.

„Könnyen elsajátítottuk a PosterJet kezelését” – emlékszik vissza Kiernan. „Az új jellemzők, például a hot folderek magától értetődővé teszik a használatot.” Az elődefiniált sablonok segítségével a felhasználó hot folderbe húzhatja az egérrel a file-okat, ahol automatikusan megtörténik a nyomtatási feladat méretezése, az anyag kiválasztása és a nyomtatási üzemmód beállítása. „Ez a jellemző egyszerűbbé teszi az életünket!”

A HP Designjet nyomtatási rendszer (nyomtató, nyomtatási anyag és tinta) és a PosterJet RIP szoftver kombinációjával az IKEA belső grafikuscsapata sokkal gyorsabban végrehajtja a nagyformátumú nyomtatási feladatokat, és a határidőket is könnyebben tudja tartani.

Magas szakmai normák iránti elkötelezettsége jegyében az IKEA megalapítása óta szívesen választ olyan egyszerű, költségtakarékos megoldásokat, amelyek alkalmazása nem megy a minőség, a megbízhatóság vagy a hatékonyság rovására. A vállalat több mint 60 év múltán is az innovációt állítja a középpontba, és azonnal képes felismerni a nyerő ötletek kínálta értéket.

„Mindenkor abban a biztos tudatban dolgozhatunk, hogy a HP nagyformátumú anyagai a legmagasabb minőségi normák szerint készültek” – szögezi le Sam Kiernan.

Természetesen a hazai IKEA sem maradt le külföldi testvérei mögött. A magyar áruházak egyike például 30 darab LJ 4050n-, 2 darab DesignJet 750C-, 1 darab DesignJet 5000PS-, 1 darab DesignJet 5500PS-, valamint 1 darab DesignJet 4200PS nyomtatóval segíti az alkalmazottak munkáját.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés