Connect with us

Hirdetés

technokrata

PRIMERGY BladeFrame: komplett Dinamikus Adatközpont

Dotkom

PRIMERGY BladeFrame: komplett Dinamikus Adatközpont

A Fujitsu Siemens Computers és az Egenera 240 millió euró értékű, kizárólagos stratégiai OEM-szövetséget kötött az EMEA-régióban.

Európa vezető IT-szállítója, a Fujitsu Siemens Computers 2005. szeptember 14-én bejelentette, hogy a Dinamikus Adatközpont (Dynamic Data Center, DDC) rugalmasságának és gazdaságosságának javítása érdekében kizárólagos stratégiai OEM-szövetséget kötött az Egenera Inc. vállalattal. A PRIMERGY szerverportfólióba integrált díjnyertes Egenera BladeFrame megoldással a Fujitsu Siemens Computers ügyfelei fokozhatják informatikai hátterük működési hatékonyságát. A megállapodás aláírásakor hatályba lépő, 240 millió euró (300 millió dollár) értékű, kizárólagos stratégiai szövetség mintegy 3 évre szól, és az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióra nézve érvényes. Ebben a térségben a Fujitsu Siemens Computers lesz a PRIMERGY BladeFrame megoldás kizárólagos szállítója, és e minőségében 2005 utolsó naptári negyedévében kezdi meg a termék szállítását Németország, Olaszország, Svájc, Belgium és az Egyesült Királyság területén. Az EMEA-régió többi országában a PRIMERGY BladeFrame 2006 első naptári negyedévétől lesz kapható. A megállapodás emellett közös kutatás-fejlesztésre és tesztelésre is kiterjed, továbbá helyet biztosít a Fujitsu Siemens Computers számára az Egenera technológiai tanácsadó testületében.

„A ma bejelentett megállapodás a Dinamikus Adatközpont és a TRIOLE stratégiánk logikus kiterjesztése. A Fujitsu Siemens Computers és az Egenera Dinamikus Adatközpont fejlesztésére vonatkozó elképzelései jól kiegészítik egymást. Bevált IT-infrastruktúra megoldásaink – köztük a FlexFrame for mySAP Business Suite – máris valóra váltották a Dinamikus Adatközpont koncepcióját” – nyilatkozta Dr. Joseph Reger, a Fujitsu Siemens Computers műszaki vezérigazgató-helyettese. „Ügyfeleink olyan megoldásokat keresnek, amelyek hozzásegítik őket az üzleti célkitűzéseik megvalósulását támogató adatközpontok kiépítéséhez. A csúcsszínvonalú adatközpontokban világszerte alkalmazott PRIMERGY BladeFrame rendszer új fejezetet nyit a DDC történetében. Örömmel készülünk az együttműködésre az Egenerával a Dinamikus Adatközpont fejlesztése terén, hiszen ezen területen ők rendelkeznek az ágazat egyik legkiforrottabb koncepciójával és legfejlettebb megvalósított rendszerével. Reméljük, hogy ügyfeleink régiószerte élvezhetik majd közös munkánk eredményeit.”

A PRIMERGY BladeFrame forgalmazásával a Fujitsu Siemens Computers újabb módszert kínál ügyfeleinek a Dinamikus Adatközpont kiépítésére. A piaci lehetőségek kiaknázásához szükséges reagálókészség megteremtését szolgáló Dinamikus Adatközpont segítségével az informatikai vezetők gyorsabb megtérülést és pontosabb költséggazdálkodást biztosító infrastruktúrát hozhatnak létre, valamint nagyobb rugalmasságot, alkalmazásteljesítményt és hatékonyabb erőforrás-kihasználtságot érhetnek el.

Az ügyfelek körében jelenleg folyik azoknak a dinamikus IT-megoldásoknak az értékelése és integrálása, amelyek mérséklik a működési költségeket, egyszerűsítik a környezetet és fokozzák a rugalmasságot az alkalmazások üzleti célú futtatása során. Az innovatív, dinamikus IT-megoldások (például FlexFrame) bevezetésében élen járó Fujitsu Siemens Computers most még magasabb szintre emeli a virtualizációt. Már két alternatívát kínál ügyfeleinek a dinamikus informatika megvalósítására: az ISV-specifikus infrastruktúrákhoz (például SAP) a FlexFrame-et, míg a heterogén alkalmazáskörnyezetekhez a PRIMERGY BladeFrame megoldást.

Az Intel XEON és AMD Opteron processzorokra épülő PRIMERGY BladeFrame dinamikus nagyvállalati szervermegoldás anonim, felcserélhető szervernode-ok csoportjaként működik. Szétválasztva kezeli a csoportot alkotó komponenseket – processzorokat, hálózatokat és tárolókat –, és virtuális szerverekkel dolgozik. Ily módon függetleníti a szerverhardvert az operációs rendszertől (Linux vagy Windows) és az alkalmazásszoftverektől. A PRIMERGY BladeFrame olyan dinamikusan felhasználható szerver-erőforrásbázis, amelyen belül az egyes számítógép node-ok csupán CPU-t és memóriát tartalmaznak (ún. stateless, azaz állapot nélküli szerverek), és az integrált PAN (Processing Area Network) Manager szoftver által leképezett, osztott, virtuális LAN/SAN/switch I/O interfészeket használják.

Az EMEA-régióban a Fujitsu Siemens Computers lesz a PRIMERGY BladeFrame kizárólagos szállítója. 2005 utolsó negyedévétől kezdve két különböző változatban fogja kínálni a rendszert. A PRIMERGY BladeFrame BF 400 max. 96 darab x86-os szerverprocesszort tartalmaz, és Linux vagy Microsoft Windows operációs rendszerrel működik. A rendszer egy 24 feldolgozó blade befogadására alkalmas házból, redundáns központi vezérlőkből, redundáns integrált switchekből, redundáns nagy sebességű csatlakozókból (HSI), valamint a PAN Manager szoftverből áll. Az alapszintű PRIMERGY BladeFrame BF 200 modell maximum 6 feldolgozó blade-et foglal magában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés