Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Lucasfilm a HP technológiájával készíti új szórakoztatóipari termékeit

Dotkom

A Lucasfilm a HP technológiájával készíti új szórakoztatóipari termékeit

A HP a vizuális effektusok nagymesterének preferált technológiai szállítója.

A HP és a játékfilmekben alkalmazott vizuális és hangeffektusok nagymesterének tartott Lucasfilm Ltd. nemrégiben jelentették be a nyilvánosságnak három évre szóló, több millió dolláros technológiai és marketingszerződésüket.

A Lucasfilm a jövőben a HP alkalmazkodó nagyvállalati (HP Adaptive Enterprise) megoldásait használja új videojátékai, vizuális effektusai és animációi elkészítése, valamint az üzleti alkalmazásaihoz kapcsolódó adattárolás és felügyelet terén. A Lucasfilm San Franciscó-i Presidióban található, új Letterman Digitális Művészeti Központja (Letterman Digital Arts Center) és a vállalat szingapúri egysége is átáll a HP technológiáinak alkalmazására.

„A HP tisztában van a szórakoztatóipar sajátos viszonyaival, a változások kezelésének és a bennük rejlő előnyök hasznosításának fontosságával.” – jelentette ki Cliff Plumer, a Lucasfilm műszaki vezérigazgató-helyettese. „A bejelentett szerződésünkkel tovább javítjuk szórakoztatóipari termékeink minőségét, így még magasabb szinten tudjuk kielégíteni ügyfeleink egyre fokozódó elvárásait a filmek és a videojátékok világában.”

A Lucasfilm mintegy ezer darab, kétmagos AMD Opteron processzorokkal felszerelt, nagy teljesítményű HP-munkaállomást állít üzembe a vizuális effektusok és a videojátékok tervezéséhez. Ezek a gépek soha nem látott teljesítményt nyújtanak az új generációs konzolok videojátékait készítő fejlesztők és művészek számára. A rendszereket a Lucasfilmnek világhírnevet szerző képi effektusok, rendering, kompozitálás és szerkesztés műveletei során is használni fogják.

Ezen túlmenően a HP Szolgáltatások a Lucasfilmmel szorosan együttműködve adattárolási környezetet épít ki a kritikus üzleti információk biztonságos tárolásához és archiválásához.

„A Lucasfilm azért válhatott a szórakoztatóiparban zajló digitális forradalom egyik vezéralakjává, mert felismerte, miként tudja a modern technika segítségével kitágítani a filmkészítés fizikai korlátait.” – mutatott ár Shane Robison, a HP stratégiai és műszaki vezérigazgató-helyettese. „A filmgyárak és a műsorszóró vállalatok évtizedek óta a HP-tól szerzik be az egyedi üzleti és kreatív kihívásaik kezelésére alkalmas termékeket. Izgatottan várjuk, hogy a Lucasfilm partnereként mi is bekapcsolódhassunk az új generációs szórakoztatóipari termékek gyártásába.”

A Lucasfilm HP-munkaállomásai
A Lucasfilm HP xw9300 munkaállomásai 32 illetve 64 bites Linux és Windows® XP operációs környezetben futtatják a vállalat filmkészítést és szerkesztést támogató, belső fejlesztésű szoftveralkalmazásait.

A Lucas az elérhető legnagyobb teljesítményű munkaállomás-konfigurációt igényli a vizuális effektusok és a játékok fejlesztéséhez. A teljesítmény és a kapacitás magasfokát képviselő, 64 bites, kétprocesszoros, két grafikus kártyával szerelt HP xw9300 rendszerek kimondottan ilyen szükségletek kielégítésére készültek.

A munkaállomások a két AMD Opteron processzor feldolgozási teljesítményének, valamint a két darab NVIDIA PCI Express x16 grafikus kártya fejlett 3D grafikus képességeinek köszönhetik kiemelkedő számítási és vizualizációs jellemzőiket.

A Lucasfilm HP StorageWorks rendszere
A Lucasfilm a legújabb HP StorageWorks rendszert választotta üzleti alkalmazásai támogatására. A HP StorageWorks XP12000 lemeztömbből és Cisco MDS 9509 switchből álló, 35 terabájt adatkapacitású megoldás – az ágazat legnagyobb teljesítményű felső kategóriás tárolórendszere lévén – abszolút üzembiztossá (zero downtime) teszi a kritikus környezetek működését.

A Lucasfilm a HP innovatív szoftvereivel valósítja meg az egyrendszeres felügyeletet, a távoli másolatkészítést és a több kontinens telephelyeit lefedő katasztrófa-elhárítást. A HP StorageWorks XP12000 lemeztömb a ma elérhető legfejlettebb megoldást biztosítja a Lucasfilmnek az üzletmenet-folytonosság és az adatvédelem terén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés