Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazai igényekre szabva – ország- és iparág-specifikus Navision bővítmények

Dotkom

Hazai igényekre szabva – ország- és iparág-specifikus Navision bővítmények

A Revolution Software, a Microsoft Magyarország hivatalos partnere a napokban mutatta be a Microsoft Navision vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett kiegészítő moduljait.

A Revolution Software saját Microsoft Navision felhasználói részére speciális bővítményeket fejlesztett ki a Navision-rendszerhez, amelyek megkönnyítik a hazai vállalkozások szoftverhasználatát, és a szűkebb anyagi lehetőségekkel rendelkezők számára is lehetővé teszik a szoftverben rejlő lehetőségek kihasználását.

Házi Pénztár
A Navision nemzetközi alapszoftvere eredendően nem tartalmaz Házi Pénztár funkciót, mivel Európa nagy részén a készpénzmozgások teljességgel eltűntek, így nemzetközi szinten nem volt szükség e funkció kifejlesztésére és beépítésére. A magyarországi vállalatok pénzügyi működéséhez azonban elengedhetetlen a Házi Pénztár megléte. Ezért a Revolution saját rendszeréhez korábban kifejlesztett és sok száz felhasználó által már tesztelt megoldását ültette át Navision-környezetre.

Banki Kommunikáció
A ma a hazai piacon megtalálható Navision banki kommunikációs hozzáfejlesztések sajnos elsősorban a küldő oldalra fókuszálnak, és figyelmen kívül hagyják a banki visszajelzések fogadását. Ennek oka elsősorban az, hogy a fejlesztés során nehézséget jelent a különféle bankok eltérő formátummal való kommunikációjának kezelése. A Revolution Software ezt a piaci rést kívánta betölteni a legújabb Navision bővítményével, amelyet a saját meglévő rendszerére kialakított, hét hazai pénzintézet információinak fogadására alkalmas banki kommunikációs moduljának ügyféltapasztalatait felhasználva fejlesztett ki.

„A rendszerhez a küldő oldal mellé egy olyan fogadó oldali algoritmust is kifejlesztettünk, amely a bank által átküldött adatokból megállapíthatóvá teszi akár azt is, hogy melyik ügyfelünk mely számláját egyenlítette ki.” – mondta Juhász Zsolt, a Revolution Software Termék- és Szolgáltatás Üzletág igazgatója. „Ezeknek az algoritmusoknak a segítségével nyomon követhetővé válik a beérkezett pénzösszegek útja, lekérdezhetővé válnak a tranzakciók adatai is. Új bankformátumra való igény esetén pedig nagyon rövid idő alatt elkészíthető egy olyan kiegészítő funkció, amely az új banktól is lehetővé teszi az adatfogadást.”

Vezetői információs rendszer
A Business Analytics bővített verziója nem került honosításra – ennek pótlására fejlesztette ki a Revolution Vezetői Információs Rendszerét, amely a fejlesztő cég korábbi alkalmazásai elemző rendszereinek adaptációjával valósult meg. Az új modul nem korlátozódik egyetlen rendszerre, hanem több rendszerből is képes adatokat gyűjteni. A programcsomag installálása után az Excel függvénykészlete automatikusan kibővül, az adott alkalmazások mellett 20-30 kiegészítő függvény is megjelenik, amelyek segítségével igen bonyolult elemzések is elkészíthetők. A Dinamikus Listagenerátor alapösszefüggések tárolására alkalmas (például a foglalkoztatott kereskedők értékesítéséről kínál információkat). Ezzel a két eszközzel egy olyan csomag alakítható ki, ami mind táblázatos, mind lista-típusú leképezéseket is valódi vezetői információkat tartalmazó rendszerré tud összefogni. A listák áttehetők Excelbe, vagy akár e-mailben is elküldhetők.

Vállalatindító modul
A Revolution az egyszerűbb gazdálkodású cégek gyors indítására, és a bevezetési idő minimalizálására készítette el a piacon jelentős érdeklődésre számot tartó Vállalatindító modulját, amelynek segítségével a korábbi bevezetési idők nagyságrendileg csökkenthetők. A Revolution saját bevezetési módszertanán alapuló, Vállalatindító modul talán legfontosabb erénye a rendszerparaméterezések meggyorsítása. E funkció segítségével ún. beállítási standardokat készíthetünk, melyek ideális esetben, módosítás nélkül felhasználhatók egy-egy új cég bevezetésekor. A beállítási standardok, olyan paraméterezést leíró táblázatok, melyeknek alkalmazásával a beállítási szakasz egyszerű esetben egy-két órára is lecsökkenthető.

Az új Navision bővítmények árfekvése a hazai vállalkozások anyagi lehetőségeinek figyelembe vételével került meghatározásra, vagyis egy átlag Navision árát egy-egy Revolution -modul nem drágítja jelentős mértékben: a felhasználók az alapár töredékéért juthatnak hozzá a kibővült funkciókhoz. Mivel a Navision alapszoftvere számos hasznos alkalmazást tartalmaz, a Revolution Software bővítményeinek köszönhetően a hazai vállalkozások számára is kiaknázhatóbbá válhatnak az alapszoftverben rejlő lehetőségek. A Microsoft nemzetközi tapasztalatára és a Revolution saját, hazai ügyviteli gyakorlati tapasztalatára építve készültek el a vállalatok indításához szükséges speciális fejlesztések.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés