Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vastagbél és koszorúér virtuálisan bejárva

Dotkom

Vastagbél és koszorúér virtuálisan bejárva

Frost & Sullivan díj a Siemens Somatom Sensation 64-nek.

A Siemens Somatom Sensation 64, a világ leggyorsabb CT berendezése teljesen újfajta bepillantást tesz lehetővé az emberi szívbe. A Frost & Sullivan a közelmúltban a “2005 Enabling Technology of the Year” kitüntetést adományozta a rendszernek, amely 0,33 másodperc körülfordulási idejével a legjobb minőségű, 0,4 mm térbeli felbontású képet képes előállítani – még mozgó szervekről is. Ez számos előnnyel rendelkezik a koszorúér-betegségben szenvedő páciensek vizsgálatánál. Eddig bonyolult és időigényes szívkatéteres vizsgálattal lehetett felderíteni az artériák falának lerakódásait, melyek szűkületet okoznak, és végső soron szívrohamhoz vezethetnek.

A CT-alapú koszorúér-angiográfiai eljárás révén a vizsgálat és diagnózis időigénye a korábbi 45-ről 10 percre csökken (ebből maga a CT-szkennelés mindössze 8 másodpercig tart), és a páciens mentesül az invazív vizsgálat kellemetlenségeitől.

A Somatom Sensation 64 egyetlen, mindössze 15 másodperc időigényű szkennelés alatt teljes mellkasi felvételt is tud készteni, ami heveny mellkasi fájdalom esetén a koszorúér mellett a tüdőre (embólia-gyanú esetén), illetve az aorta rendellenességeire is kiterjeszti a vizsgálatot, vagyis a potenciálisan érintett szerveket egyidejűleg teszi láthatóvá. Ebben az innovatív technológiában több mint 330 installált berendezése alapján 70%-os a Siemens piaci részesedése. A nagy felbontású képalkotás más klinikai alkalmazási területeken is nagyban javítja a diagnosztika pontosságát. Ilyenek a tumorok növekedésének megfigyelése, szélütés esetén az agy struktúráinak megjelenítése, illetve a koloszkópia nem kellemes hagyományos vizsgálatának helyettesítése a vastagbél CT-alapú virtuális „bejárásával”.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés