Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel alapú Apple notebookok – Sony segítséggel?

Dotkom

Intel alapú Apple notebookok – Sony segítséggel?

Úgy tűnik, Steve Jobs cége a Sony noteszgépfejlesztő részlegétől kíván embereket átcsábítani az Intel processzoros új notebookjának létrehozásához.

Két hónapja jelentette be a vállalat, hogy lecseréli a már tíz éve használt PowerPC processzorokat az ebben az iparban legnagyobbnak számító Intel lapkáira. Akkor a bejelentés sokakat meglepett, mivel nem áprilisi tréfáról volt szó: az Apple komolyan gondolta, gondolja a dolgot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az első kósza hírek már elkezdtek szállingózni a következő, már inteles chippel forgalomba kerülő Powerbook noteszgépekről.

Pár napja indult pletykaszinten az a – hivatalosan azóta sem megerősített hír – az Engadget nevű oldalon, hogy az Apple a Sony Vaio családját fejlesztő mérnökeit igyekszik elcsábítani. Egyes értesülések szerint Steve Jobs vállalata azzal bízott meg egy japán fejvadászcéget, hogy próbáljon meg a távol-keleti vállalattól annyi jelenlegi és korábbi alkalmazottat elcsábítani az Apple-höz, amennyit csak tud, ráadásul a lehető leghamarabb. Ha igazak a híresztelések, akkor ezt azt jelzi, hogy az amerikai cég komoly erőforrásokat kíván mozgósítani az Intel platformra való átálláshoz.

Mindazonáltal nem ez lenne az első eset a történelem folyamán, amikor az Apple a Sony segítségét veszi igénybe. Talán már nem sokan emlékeznek arra, hogy annak idején, 1991-ben, a Sony segített létrehozni az első Powerbookokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés