Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ leggyorsabban bővülő vállalati hosting cégénél a legnagyobb kihívás a felügyelet

Dotkom

A világ leggyorsabban bővülő vállalati hosting cégénél a legnagyobb kihívás a felügyelet

A leggyorsabban bővülő vállalati hosting cég, a Rackspace Managed Hosting a Novell Linux felügyeleti megoldását használja a központosított szerverfelügyeletre és az automatizált javítástelepítésre. A Novell ZENworks több Linux disztribúció kezelésére is alkalmas felügyeleti megoldást nyújt.

A Novell bejelentette, hogy a Rackspace Managed Hosting a Novell ZENworks Linux Management szoftverét választotta új vállalati Linux hosting megoldásának felügyeletére. A szerverek és különféle alkalmazások üzemeltetésével foglalkozó Rackspace vállalati hosting megoldásait egyéb Linux disztribúciók mellett a SUSETM LINUX Enterprise Server rendszerre is kínálja. Mivel a ZENworks többféle platformot is képes kezelni, a Rackspace a megoldás telepítésével nem csak fejlett felügyeleti képességeket, hanem többféle Linux platform telepítésére is lehetőséget kapott. Ez a vállalat termelékenységének növekedését és a működési költségek csökkenését eredményezte.

„Mivel célunk egy jól menedzselt hosting környezet biztosítása, a legtöbb költség a felügyeletből adódik – jóval több, mint a kezdeti technológiai beruházásból.” – mondta Paul Froutan, a Rackspace Managed Hosting termékfejlesztési alelnöke. „A Novell egyedülálló módon képes a Linux szervereink rugalmas felügyeletére, így a felügyeleti költségeink csökkentése mellett azt telepíthetünk amit akarunk és akkor amikor akarjuk.” – tette hozzá Froutan.

A Rackspace Red Label esetében a Novell az összes Linux rendszeren központilag kezeli a szoftverfrissítéseket, az új telepítéseket és a törléseket. Ez a képesség kiemelkedő a Linux rendszereknél, hiszen a nyílt forráskódú szoftverek megjelenése rendkívül gyakori. A Novell ZENworks együttműködik a Novell teljes Linux kínálatával, a szerverektől az asztali megoldásokig, továbbá a Red Hat Enterprise Serverrel is. Ez azt jelenti, hogy a Rackspace további Novell Linux megoldásokkal bővítheti hálózatát a felügyeleti igények növekedése nélkül.

„Jól mutatja a Novell felügyelet terén elért technológiai fölényét, hogy a Rackspace a Novell Linux környezet felügyeleti megoldása mellett döntött – így az ügyfeleket több platform együttes használata esetén is tudjuk segíteni. Napjainkban egyre kevesebb vállalat használ egyplatformos környezetet. A Novell továbbra is rugalmasságot biztosít az ügyfelek számára a legalkalmasabb eszközök kiválasztásában.” – mondta David Litwack, a Novell személyazonosság szolgáltatásainak alelnöke és igazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés