Connect with us

Hirdetés

technokrata

Avaya: sikerrel vizsgázott az RFID beléptető rendszer

Dotkom

Avaya: sikerrel vizsgázott az RFID beléptető rendszer

Óriási adatforgalom a FIFA-n.

Az Avaya Inc. beszámolója szerint a 2005-ös FIFA Konföderációs Kupa lebonyolításához biztosított, konvergencián alapuló hírközlő hálózata összesen 9,1 Terabyte-nyi adatot továbbított, ami 91 millió könyvnyi adatmennyiségnek felelt meg. Ez az Európai Unió Központi Könyvtárában tárolt teljes könyvállománynak több mint kétszázszorosa.

A rendkívüli adatforgalom mintegy 141 százalékkal haladta meg a bármely nemzetközi vállalatóriás részéről maximálisan kezelhető teljes napi mennyiséget. Egy nagy pénzintézet például átlagban napi 100-200 Gigabyte-nyi adatforgalmat bonyolít a teljes ázsiai-óceániai hálózatán, míg a FIFA Konföderációs Kupa hálózatán a napi átlagforgalom mintegy 360 Gigabyte volt. Az óriási hálózati teljesítmény mellett az adatátviteli sebesség is meghaladta a normál konvergens hálózatokon elérhető sebességet, a késleltetés kevesebb mint 15 milliszekundum volt – ismertette a technikai részleteket Don Peterson, az Avaya vezérigazgatója. Mindez a körültekintő tervezésnek és a FIFA Konföderációs Kupára a hálózaton elvégzett rendszeroptimalizálásnak volt köszönhető.

A FIFA kupával szinte egy időben, az Avaya a Hollandiában július 2-án és 3-án megrendezett Ifjúsági Labdarúgó-világbajnokságra, valamint annak szervezőbizottsága, a NeXXT2005 számára valósította meg és vezérelte a hírközlő hálózatot. Az Avaya IP Office nevű megoldását hat stadion 60 munkaállomására telepítették, majd azokat összekapcsolták a rendezőség központi irodájával, ami lehetővé tette a munkatársak számára a gyorsabb munkavégzést, továbbá jelentős költségmegtakarítást és fejlett kommunikációs alkalmazások elérését eredményezte a sportesemény levezénylése során. Ugyanennek az egységes hang- és adatátviteli hálózatnak az elemeit tervezik kibővíteni és felhasználni majd a 2006-os FIFA Labdarúgó Világbajnokságon is.

A hálózati teljesítmény kiemelkedő statisztikai adatai a következők:

  • A hálózat a teljes sportesemény alatt több mint 50 ezer IP-alapú hangátviteli hívást bonyolított. A konvergens hálózat használatával a FIFA mintegy 20 százalékos költségmegtakarításra számíthat a hangkommunikációs költségek terén, a 2001-es FIFA Konföderációs Kupa költségeihez viszonyítva.
  • A sportrendezvény alatt 1505 hozzáférési ponton 5000 berendezést kapcsoltak a hálózathoz.
  • A hálózat kiemelkedő megbízhatóságúnak bizonyult. A rajta keresztül küldött 9,1 Terabyte-nyi információ 99,99 százaléka sikeresen célhoz ért, mivel az Avaya 0,001 százalékosnál kisebb mértékű csomagvesztésről számolt be. Ez a hibaarány egy országos, nagyméretű napilapban egyetlen hiányzó vesszőcskének felel meg. Emellett az adatcsomagok nagy sportesemények hálózatain mind ez idáig nem tapasztalt sebességgel jutottak el a címzetthez. Az átvitt hang és adat minőségét befolyásoló jellemző, az úgynevezett dzsitter paraméter is minimális értékű volt.
  • A június 15-i első mérkőzés kezdőrúgásától a június 29-i utolsó mérkőzés végét jelző sípjelig egyetlen másodpercnyi üzemkimaradás sem volt.
  • A hálózat a FIFA Konföderációs Kupa során több mint 20 ezer, a média, a játékosok, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hivatalnokai, a helyi szervezőbizottság, a kormányzat és a biztonsági szolgálat munkatársai részére kiadott akkreditációt kezelt.

A fentieken kívül közel 28 ezer RFID (rádiófrekvenciás azonosító) chippel ellátott jegyet használtak fel a nézők a döntő mérkőzés látogatásakor, június 29-én. A rádiófrekvenciás azonosító rendszer üzenetei az Avaya hálózatán keresztül jutottak el a beléptető kapuktól a jegykezelő rendszerhez. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első alkalommal használta az RFID chippel ellátott jegyeket, és a rendszer sikeres tesztjét követően az RFID azonosítást minden bizonnyal használni fogja a 2006-os labdarúgó VB-n is.

Az Avaya 2001 óta szállítója a FIFA-nak, és a Németországban jövőre (június 9. – július 9.) megrendezendő FIFA Világbajnokság Hivatalos Konvergens Kommunikáció Szállítója. Mindemellett az Avaya biztosította a 2002-es FIFA Világbajnokság, a 2003-as FIFA Női Világbajnokság valamint a Hollandiában rendezett 2005-ös FIFA Ifjúsági Labdarúgó-világbajnokság – ahol Argentína ötödször lett bajnok – hírközlő hálózatait is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés