Connect with us
Hirdetés

technokrata

2005 informatikai járványa: a rosszindulatú programok 84%-a kémprogram

Dotkom

2005 informatikai járványa: a rosszindulatú programok 84%-a kémprogram

A Panda ActiveScan első, 24 órás működése során a 74 legelterjedtebb rosszindulatú program kémprogram volt.

A Panda Software elindította az új, ingyenes online antivírusát, a Panda ActiveScan-t. Az új verzió nem csak vírusokat, férgeket, trójaiakat észlel és távolít el, hanem a kémprogramokat is észleli, amelyek bizalmas információkat gyűjtenek össze a felhasználókról és azokról az adatokról, amelyeket a számítógépen tárolnak, például az általuk megtekintett honlapokról, jelszavakról stb.

Az Panda ActiveScan első 24 órás működése során az észlelt rosszindulatú programok 84%-a kémprogram volt és a 74 leggyakoribb rosszindulatú program szintén kémprogram volt. Valójában ezek az alkalmazások megelőzték a Downloader.GK trójait, amely túlszárnyalta a vírus listákat az utóbbi nyolc hónapban. Az adatok azt mutatják, hogy a felhasználók számítógépei több kémprogramot tartalmaznak, mint vírust.

Az első helyet az ISTBar vívta ki magának. Az ellenőrzött számítógépek 16 százalékán találták meg. Ezt követi a többi kémprogram, mint például a Dyfuca, Cydoor, New.Net, AltNet, BetterInet, vagy a veteránnak mondható BargainBuddy, amely intenzíven működik világszerte. A kémprogramok manapság az Internet-használók legnagyobb veszélyforrásává váltak.

A kémprogramok észlelésén túl az új Panda ActiveScan mostanra sokrétűvé vált. A Genetic Heuristic Engine heurisztikus kereső rendelkezik integrált, digitális, genetikai szignatúrák és program kódok elemzésével.“Az első 24 órás tesztelés során a Genetic Heuristic Engine bebizonyította, hogy nagyon hatásosan működik. Több száz új, ismeretlen rosszindulatú alkalmazást is képes kiszűrni és hatástalanítani anélkül, hogy vírusadatbázist kellene frissítenie.” – Luis Corrons állítása szerint nem volt fals találata a keresőnek.

A Panda Software anti-spyware technológiája
A Panda Software a kémprogramok elleni technológiát az összes termékébe beépítette. Az otthoni felhasználóknak, üzleti és professzionális, kis- közép- és nagyvállalatoknak szánt termékei nem csak a proaktív vírus, féreg és trójai észlelést teszik lehetővé a TruPrevent Technológiával, de a kémprogramok észlelését és eltávolítását is. A Titanium 2005, Platinum Internet Security 2005, BusinesSecure, EnterpriSecure és a GateDefender mind magas szintű védelmet biztosítanak az új kémprogram járvány ellen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés