Connect with us

Hirdetés

technokrata

France Telecom-Microsoft: stratégiai együttműködés a telekommunikáció terén

Dotkom

France Telecom-Microsoft: stratégiai együttműködés a telekommunikáció terén

A France Telecom számos új, konvergált szolgáltatást fog biztosítani az egyéni előfizetők és a vállalati ügyfelek részére.

2005. június 29-én a France Telecom és a Microsoft stratégiai együttműködési megállapodást jelentettek be, amelynek keretében olyan innovatív termékeket és technológiákat fejlesztenek ki, amelyek az ötletgazdag konvergens szolgáltatások használatán keresztül lehetővé teszik az ügyfelek számára a digitális világ új lehetőségeinek kiaknázását.

Didier Lombard, a France Telecom elnöke és vezérigazgatója, valamint Steve Ballmer, a Microsoft Corporation vezérigazgatója ismertették a stratégiai partneri megállapodás első két kezdeményezését.

A France Telecom és a Microsoft egy következő generációs szolgáltatásplatform létrehozásán fognak együttműködni, amely lehetővé teszi egy igen széles körű, hang-, videó- és adatszolgáltatásokból álló portfolió létrehozását és bevezetését, valamint az egyes szolgáltatásokból továbbiak építését.

A France Telecom által kifejlesztett szolgáltatásokat, a Microsoft szoftvereket, valamint a külső cégek által biztosított termékek és tartalom széles választékát ötvözve, a France Telecom olyan testreszabott ajánlatokat fog tudni kifejleszteni, amelyek révén új előfizetőket nyerhet meg, és növelheti az ügyfelek hűségét.

Az együttműködés egy másik stratégiai lépésének eredményeképpen több országban is elérhetők lesznek a France Telecom által kifejlesztett, Microsoft szoftverre épülő, szolgáltatásokban gazdag, könnyen használható voice-over-IP (VoIP) telefonok.

A France Telecom és a Microsoft új fejlett alkalmazásokat fognak kifejleszteni, amelyek szolgáltatások széles körét teszik majd elérhetővé a mobil infomunkások és fogyasztók számára. Mindkét mobil voice-over-IP telefon az iparági szabvány SIP-re (Session Initiation Protocolra) épül. A Homezone kompatibilis lesz a France Telecom által támogatott Unlicensed Mobile Access (UMA) technológiával.

„A NExT programmal és az általa meghatározott célokkal a France Telecom a távközlési szolgáltatások jövőjének megalkotásán fáradozik. A Microsofttal való együttműködés, és információs technológiákban rejlő lehetőségek kiaknázása révén elsődleges távközlési szolgáltatóvá kívánunk válni az integrált vezetékes, mobil és internetes hálózatok területén.” – mondta Didier Lombard, a France Telecom elnöke és vezérigazgatója.

„Ez a megállapodás a konvergencia felgyorsításáról szól, amely gazdagabb és egyszerűbb felhasználói élményt nyújt a fogyasztók és a vállalatok részére. A közösen történő fejlesztés következtében új digitális eszközöket és szorosabban integrált, végpontok közötti szolgáltatásokat fogunk kínálni, amelyek a Microsoft szoftverekkel kapcsolatos szakértelmét és a France Telecom szélessávú és mobil hálózatokkal kapcsolatos tudását ötvözik.” – Mondta Steve Ballmer, a Microsoft Corporation vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés