Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kiszivárgott a Symantec Norton Antivirus 2006

Dotkom

Kiszivárgott a Symantec Norton Antivirus 2006

A Symantec vírusellenes szoftverének legújabb, még csak tesztelési fázisban levő változata kijutott az Internetre – képek és letölthető állomány formájában.

A Symantec rendszerint ősszel szokta felújítani termékskáláját – az új kiadásokban egy évnyi fejlesztés eredményét „szüretelheti le” a felhasználó. Igaz, ettől nemrég eltértek; a kémprogramok egyre nagyobb fenyegetést jelentő veszélye miatt a Symantec Norton Internet Security Antispyware változatának elérhetőségét a hónap elején jelentette be a vállalat. Ebben azonban minden komponens többé-kevésbé változatlan maradt, „csupán” a kémprogramokkal, adware-ekkel szemben kapott sokkal jobb védelmet az internetező.

A rendszervédelmi szoftverek tesztelése ilyentájt szokott kezdődni a vállalatnál – rendszerint az új hibákat felfedezők erőfeszítéseit egy-egy ingyenes programmal honorálja a Symantec. A nyilvános teszt hivatalosan azonban még nem indult el; az állítólag Chaka ET1 (enhanced testing) build 30a verzió június 23-án mégis kiszivárgott a Világhálóra. A közel 60 MB-os telepítőállomány a napokban került ki az Internetre, letöltését azonban senkinek nem ajánljuk. Egyrészt még instabil, ahogy arról a külföldi híradások cikkeznek (ez nem is csoda egy pre-Beta állapotú szoftvertől), másrészt használati határideje csupán addig szól, amíg ET1 tesztelés időszaka le nem zárul (ez pedig maximum pár hónap lehet).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés