Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ati Mobility Radeon X800 XT

Dotkom

Ati Mobility Radeon X800 XT

A kanadai chipgyártó bejelentette legújabb, noteszgépekbe szánt videovezérlőjét.

A grafikus vezérlő igyekszik a lehető legjobban kielégíteni a teljesítményéhes noteszgéptulajdonosok igényét: 16 pixel és 6 vertex futószalaggal van ellátva. Memóriainterfésze 256 bites, s GDDR3 típusú memóriachipek kezelésére készítették fel az eszközt. Természetesen az idei évben jelentős terjedésnek indult PCI Express buszrendszerre épül a videovezérlő.

130 nanométeres gyártási eljárással készül maga a GPU, amelyben egyben az alacsony k (low-k) technológiát is felhasználták a vállalat mérnökei, csökkentendő a fogyasztást. Több energiakímélő megoldás is helyett kapott az X800 XT mobil változatában, többek között az 5.0-s Powerplay technológiát is támogatja.

Az elsősorban asztali PC-ket lecserélni hivatott, mobil számítógépekbe szánt új Radeon lett a kanadai cég legerőteljesebb, noteszgépekben felhasznált videovezérlője. Mindezt sok notebookgyártó és -forgalmazó cég is felismerte, hiszen a következő vállalatok már bejelentették, hogy kiadnak Mobility Radeon X800 XT-s konfigurációkat: Alienware, Rock, Eurocom, VoodooPC, HyperSonic, Pro-Star, Velocity Micro és Sager. Az azonban egyelőre nem ismert, hogy pontosan mikor is kerül boltokba az eszköz (vagy a rá épülő noteszgépek).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés