Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kritikus Windows patch van készülőben

Dotkom

Kritikus Windows patch van készülőben

A havi rendszerességgel kiadott Windows-os javítások között ebben a hónapban kritikus fontosságú is lesz.

A Microsoft arról számolt be, hogy a jövő hét keddjén kibocsátani tervezett patch-csomag tíz frissítésből fog állni, melyek a Windows mellett más redmondi alkalmazásokat is érinteni fognak. Ezek közül hét a Windows-okkal van kapcsolatban, melyek között legalább egy kritikus besorolású lesz. Az Exchange e-mailszerver szintén kap foltozást, melynek minősítése várhatóan „fontos” lesz.

Két további sebezhetőség, ami nem közvetlenül a Microsoft operációs rendszerét érinti, mérsékelten veszélyes (moderate) besorolást kapott. Ezek a Windows Services for Unix, ISA Server és Small Business Server szoftvereket érintik majd. Az első olyan eszközöket tartalmaz, amik a Windows-os, a unixos és a linuxos környezetek integrálását segítik elő, míg az ISA Server – többek között – tűzfal funkciókat lát el.

A fentieken túl nem sok információ látott napvilágot a várható patch-ekről. A Microsoft annyit árult el még, hogy némelyik javítás igénybevétele a telepítést követően a PC-k újraindítása után történhet csak meg – az Exchange frissítés nem igényli majd ezt a műveletet. A patch-csomaggal egy időben egyébként a Windows Malicious Software Removal Tool, azaz a legveszélyesebb kártékony kódokat érzékelni és eltávolítani képes, ingyen használható alkalmazás is frissülni fog.

Természetesen részletesen be fogunk számolni a patch-ekről a jövő héten.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista

Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés