Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online Recruitment konferenciát tartottak Budapesten

Dotkom

Online Recruitment konferenciát tartottak Budapesten

2005. június 7-én került sor a nagy érdeklődéssel várt Online Recruitment Konferenciára.

A munkaerő-toborzás internetes eszközeiről, azok használatáról és hatásairól tartottak konferenciát mintegy 150 vállalati szakember részvételével Budapesten. Az e-recruitment elismert szakembereinek és gyakorlati alkalmazóinak előadásai mellett vitafórumokon is szerezhettek hasznos információt a konferencia vendégei.

2005. június 7-én került sor a nagy érdeklődéssel várt Online Recruitment Konferenciára, amelyen mintegy százötven, különböző vállalatok és intézmények által delegált szakember vett részt. A konferencia hat Magyarországon tevékenykedő intézmény szervezésében jött létre, és az internetes munkaerő-toborzás kérdéseit járta körül, egyaránt hangsúlyt fektetve a külföldi és hazai tapasztalatok ismertetésére.

A beköszöntő után Agu Vahur, a CVO-Csoport üzleti igazgatója a közép-kelet-európai munkaerőpiacról, annak sajátosságairól és a régióban tapasztalható trendekről beszélt. Ezt követően a téma nemzetközileg elismert szakértője, Alan Whitford – aki egyben a konferencia moderátori szerepét is betöltötte – az online álláskeresők szempontjaival ismertette meg a konferencia közönségét, kiemelve azt, hogy mit találnak a legvonzóbbnak a munkaadók által legkeresettebb kvalitású álláskeresők.

Az online recruitment területén szintén széles körben ismert Keith Robinson előadásának témája a HR-stratégiai célok szerint kialakított vállalati internetes jelenlét volt, és az ennek keretében alkalmazott olyan eszközök, amelyekkel a legjobb képességű álláskeresőket lehet megtalálni.

Ezt követően esettanulmányokon keresztül mutatták be további szakértők, hogy miként illeszthetik a vállalatok HR-kommunikációs stratégiájukba az Interneten való jelenlétüket, és hogyan alakíthatják ki stratégiai céljaik megvalósítására a saját karrier-weboldalukat. Ugyancsak gyakorlati példák álltak a General Electric szakemberei által tartott előadás központjában: Matt Anderson és Walus Anita az online toborzási eszközöknek a GE európai üzletágaiban való alkalmazásáról beszéltek. A konferencia hallgatói tanácsadói szemszögből is megismerhettek gyakorlati eseteket. A konferencia záróelőadásaként Norrie Sinclair, a Magyarországon is meghatározó tevékenységű CVO-csoport elnök-vezérigazgatója mutatta be a CVO-csoport online toborzási üzletágát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés