Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hosszú távú tervek: a Montana nyolcszorosára emelte alaptőkéjét

Dotkom

Hosszú távú tervek: a Montana nyolcszorosára emelte alaptőkéjét

Ma a Montana megerősödött rendszerintegrációs és support tevékenysége mellett különös fontosságot nyert és komoly sikert hozott a cég saját szoftverfejlesztő tevékenysége.

„Alaptőkét emelni a pénzügyi szakemberek számára egészen mást jelent, mint a cég tulajdonosainak. A tőkeemelés olyan, mint egy ezüstlakodalom: a tulajdonos elkötelezi magát a fejlesztés, a továbblépés, a cég stabilitásának megőrzése mellett.” – mondta Vadász Pál a Montana Rt. elnök-vezérigazgatója. „Amikor a közgyűlésen a tulajdonos az emelés mellett szavaz, bizalmat szavaz annak az irányvonalnak amely a céget sikeressé tette.”

A XXI. század fordulóján a Montana Rt. új irányba indult. A stratégiaváltás eredménye felülmúlta a várakozásainkat. Ma a Montana megerősödött rendszerintegrációs és support tevékenysége mellett különös fontosságot nyert és komoly sikert hozott a cég saját szoftverfejlesztő tevékenysége. A szoftver ágazat zászlóshajója, a MonDoc System, mára a Microsoft alapú iratkezelők piacvezetőjévé vált.

A stratégiai eredmények megteremtették az alapját annak, hogy a Montana tovább lépjen. Így 2004-ben a piac egy megújuló céget ismerhetett meg. Célkitűzésünk nagyon egyszerűen foglalható össze és nagyon nehezen valósítható meg: a Montana megtanul ügyfelei nyelvén beszélni. A Montana azon dolgozik, hogy az IT világa, a szoftverek közvetlen haszna értehetőbbé és kézzelfoghatóbbá váljon ügyfelei és reménybeli megrendelői számára.

„Hogy ebben sikert értünk-e el, arról inkább ügyfeleinket érdemes megkérdezni. A mi számunkra értékes visszajelzés, hogy 2004-ben a Montana Rt. 94%-al növelte, azaz közel megduplázta az előző évi mérleg szerinti eredményét. Ez megrendelőink elégedettsége nélkül aligha lett volna elképzelhető.” – tette hozzá a elnök-vezérigazgató.

2005 a továbblépés éve. A Montana az eredményes stratégia vonalán továbbhaladva tervei szerint további saját fejlesztésű szoftverekkel és szolgáltatásokkal lép a magyar piacra. Az eddig eredményesen fejlesztett szoftverek mellett a társaság új fejlesztési trendek mellett is elkötelezi magát. A hosszú távú elképzelések komolyságát a Montana Rt. 2005. májusi közgyűlése a Társaság alaptőkéjének jelentős emelésével erősítette meg. A Montana Rt. eddigi 50 milliós alaptőkéje 350 millió forinttal, nyolcszorosára nő. Az eredménytartalék terhére történt tőkeemelés után a Társaság alaptőkéje 400 millió forint.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés