Connect with us

Hirdetés

technokrata

HPS: forgalomgeneráló szolgáltatások

Dotkom

HPS: forgalomgeneráló szolgáltatások

A menedzselt szolgáltatások 27, a technológiai szolgáltatások 11, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 10 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban.

A Technológiai Megoldások Divízióját (Technology Solutions Group) a HP nagyvállalati tárolórendszerekért és szerverekért felelős szervezete (Enterprise Storage and Servers), szoftverüzletága (HP Software) és szolgáltató szervezete (HP Services) alkotja.

Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek (ESS)
Az ESS divízió 4,2 milliárd dolláros árbevételről számolt be a második negyedévben – 6 százalékkal többről, mint egy évvel korábban. Az iparági szabványos szerverekből származó árbevétel 12 százalékkal, az üzletileg kritikus (business-critical) rendszerek forgalma pedig 2 százalékkal nőtt 2004 második negyedéve óta. A hálózati tárolók esetében 6 százalékos árbevétel-csökkenésről számolt be az ESS. Az üzletileg kritikus rendszereken belül a HP Integrity szerverek forgalma 37, a HP-UX rendszereké pedig 9 százalékkal javult. A Nagyvállalati Tárolórendszerek és Szerverek divízió 184 millió dollár üzemi nyereséget jelentett a második negyedévre – ez az árbevétel 4,4 százalékának felel meg, és növekedést mutat az előző év hasonló időszakának 119 millió dolláros értékéhez képest. A negyedév eredménye 24 millió dollár létszámleépítéssel kapcsolatos költséget tartalmaz.

Szoftverek
A HP Szoftverüzletága 277 millió dolláros árbevételt regisztrált a vizsgált három hónapban. Ez az összeg 23 százalékkal múlja felül a 2004 második negyedévére jellemző értéket. A HP OpenView szoftver eladásából 36, a HP OpenCall szoftver értékesítéséből pedig 4 százalékkal több árbevétel keletkezett, mint egy évvel ezelőtt. Az egy évvel korábbi 52 millió dollár üzemi veszteség 6 millió dollárra mérséklődött 2005 második negyedévében.

HP Szolgáltatások (HPS)
A HP Szolgáltatások 14 százalékkal, 4,0 milliárd dollárra növelte árbevételét a 12 hónappal ezelőtti szinttel összehasonlítva. A menedzselt szolgáltatások 27, a technológiai szolgáltatások 11, a tanácsadási és integrációs szolgáltatások pedig 10 százalékkal nagyobb forgalmat generáltak, mint egy évvel korábban. Az üzletág 292 millió dolláros üzemi eredménye az árbevétel 7,3 százalékát tette ki – és elmaradt az egy évvel korábbi 332 millió dolláros szinttől. A negyedév eredménye 74 millió dollár létszámleépítéssel kapcsolatos költséget tartalmaz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés