Connect with us

Hirdetés

technokrata

Törlesztésre került az AH-csoport teljes hitelállománya

Dotkom

Törlesztésre került az AH-csoport teljes hitelállománya

2005. I. negyedéves gyorsjelentés.

Az AH-csoport (konszolidált) mérleg szerinti eredménye 2005. első negyedévében közel egymilliárd forintos nyereséget tett ki. A csoport árbevétele nagyjából tíz százalékkal emelkedett, 2005. első három hónapja során meghaladta a 6,5 milliárd forintot. A Vodafone-részesedés eladása lehetővé tette a cégcsoport majdnem teljes hitelállományának 2005. első negyedévi törlesztését, ezáltal a kamatkiadások tavalyhoz képest több mint 600 millió forinttal csökkentek.

Most első ízben került sor nemzetközi számviteli elvek szerinti (IFRS) konszolidált gyorsjelentés publikálására.

Az AH-csoport (konszolidált) értékesítési nettó árbevétele 2005. első három hónapja során meghaladta a 6,5 milliárd forintot, mely 2004. első negyedévéhez képest 9 százalékos növekedést mutat. A konszolidált árbevétel 69 százaléka származott műsorterjesztési szolgáltatásokból (földfelszíni, műholdas, AntennaMikro), 22 százaléka távközlésből, 9 százaléka pedig egyéb tevékenységekből (szerviz, infrastruktúra-hasznosítás, távoktatás, stb.). A növekvő árbevétel üzemi eredmény szinten is jelentős javulást hozott, az eredmény meghaladta az 1 milliárd forintot az első negyedévben.

A csoport mérleg szerinti eredménye 2005. első negyedévében közel 1 milliárd forintot tett ki, mely 25 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi teljesítménytől, az elmaradás fő oka, hogy 2004. első negyedévben a HUNSAT Rt. értékesítette a tartós részesedései között nyilvántartott EUTELSAT S.A.-ban meglévő részesedését, így a befektetések értékesítéséből származó egyszeri bevételek másfél milliárd forintot tettek ki ez előző év első negyedévében.

Kiadási oldalon jelentős tétel volt 2004. első negyedévében a fizetett kamatok és kamatjellegű ráfordítások (670 millió forint), mely kiadási tétel 2005-re 611 millió forinttal csökkent. A csökkenést az okozta, hogy az Antenna Hungária Rt. Vodafone-csoporttal 2004. szeptemberében aláírt részesedés adás-vételi szerződése lehetővé tette a tranzakcióból származó bevételből a cégcsoport majdnem teljes hitelállományának 2005. első negyedévi törlesztését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés