Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észt és Koreai mobilszolgáltatókat segít a HP technológia üzemvitelük továbbfejlesztésében

Dotkom

Észt és Koreai mobilszolgáltatókat segít a HP technológia üzemvitelük továbbfejlesztésében

Az észt EMT és a koreai KTV a HP távközlési ügyfélkörének legújabb tagjai.

Két újabb mobilszolgáltató csatlakozott ahhoz a 200 távközlési cégből álló ügyfélkörhöz, amelynek tagjai a HP segítségével ésszerűsítik működésüket és javítják ügyfeleik elégedettségét.

Az észt EMT és a koreai KTF az üzemvitelt és az üzleti folyamatokat támogató (OSS és BSS) rendszerek hatékonyságát javítják a HP megoldásaival. Az adatátviteli és multimédiás, valamint a hagyományos beszédcélú forgalom növekedésével az OSS és BSS képességek – köztük pl. a számlázás és a szolgáltatás-felügyelet – egyre fontosabb szerepet játszanak a hálózati és Internet-szolgáltatók életében.

Észtország vezető mobilszolgáltatója, az EMT az elsők között integrálta távközlési és IT hálózatai illetve szolgáltatásai felügyeletét a HP OpenView szoftvercsalád segítségével. Ily módon egységes, átfogó képet kap GSM/GPRS alaphálózata elemei, a mobil szolgáltatásokat (SMS, MMS, értéknövelt szolgáltatások) támogató IT-komponensek, valamint belső IT-rendszerei (adatbázisok, nagyvállalati alkalmazások, levelezőszerverek stb.) működéséről.

A HP – az Ericssonnal karöltve – a távközlési hálózat oldalán a HP OpenView TeMIP alkalmazást, informatikai oldalon pedig a HP OpenView Operations szoftvert telepítette. A két megoldás együttműködését támogató HP OpenView Service Desk helpdesk-funkciókat, konfigurációs adatbázist és különböző folyamat-felügyeleti eszközöket biztosít a gyors hibaelhárításhoz és problémakezeléshez, valamint az (ITSM/ITIL irányelvekre épülő) konfigurációs és változáskezelési folyamatokhoz.

A félévente 1 millió új ügyféllel gazdagodó koreai KTF beszédcélú és adatátvitel szolgáltatásai számlázási információinak rögzítésére és feldolgozására választotta a HP rugalmas és skálázható rendszerét. Így egyszerűbben támogathatja a különböző típusú tartalmak számlázását, többféle elszámolási opciót tud kínálni ügyfeleinek, és nagyobb rugalmasságra tehet szert az innovatív szolgáltatások bevezetése, valamint az új bevételszerzési lehetőségek hasznosítása terén.

A HP az OpenView család Internet Usage Manager (IUM) megoldását telepítette a KTF-nél, és különféle integrációs szolgáltatásokat is nyújtott az alig öt hónap alatt lebonyolított projekthez.

A HP OSS és BSS képességeket tartalmazó integrált szolgáltatás-felügyeleti (Integrated Service Management, ISM) modelljére támaszkodó távközlési szolgáltatók olyan átfogó, adaptív és szolgáltatásorientált szemléletre tehetnek szert, amely révén hatékonyabbá tehetik hálózataik és szolgáltatásaik felügyeletét, fokozhatják adatrögzítésük és számlázásuk rugalmasságát, valamint javíthatják ügyfélkiszolgálásuk minőségét.

Világszerte több mint 400 távközlési vállalat használ környezetében HP OpenView termékeket. Az OSS terület legfontosabb terméke, a 220 szolgáltatónál futó HP OpenView TeMIP minden elterjedt iparági szabványt (NGOSS, OSS-J, Multi-Technology Network Management, 3GPP) támogat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés