Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hitachi, Fujitsu: új winchesterek

Dotkom

Hitachi, Fujitsu: új winchesterek

A két vállalat új modelleket dobott a noteszgépekbe szánt merevlemezek piacára.

A Hitachi Travelstar 7K100 és a Fujitsu MHV2100BH típusú winchesterei egyaránt 2,5 colos mérettel rendelkező, 100 GB kapacitású példányok. A múlt héten bejelentett merevlemezek közül lássuk először a Hitachi modelljét!

Az új Travelstarban rejlő lemezek, amint arra a neve is utal, 7200-szor fordulnak körbe egy perc alatt. Ez jóval gyorsabb, mint a korábbi, 5400 RPM-re képes modell; jellemzően az asztali PC-kbe szánt winchesterek forgási sebességére jellemző teljesítményre képes. Ennek is köszönhető, hogy a korábbi változattal összehasonlítva 25%-kal lett gyorsabb az adatátvitel, állítja a vállalat, saját mérési eredményeire hivatkozva. Mind SATA, mind PATA csatolófelülettel elérhetők az új winchesterek.

John Osterhout, a San Jose-beli központtal rendelkező meghajtógyártó cég fogyasztói elektronikai termékeket gyártó részlegének marketingigazgatója elárulta, milyen újdonságokkal rendelkezik a minap bejelentett Travelstar winchester. A fent már említett nagyobb adatátviteli sebesség egyben nagyobb adatsűrűséggel is párosult, illetve megemelték a működési közbeni fizikai behatásokkal szembeni ellenállóság mértékét is (200G-ről 300G-re). Mindezeken túl az új meghajtók hallhatóan csöndesebbek elődeiknél (a nagyobb forgási sebesség ellenére). A vállalat egyébként már gyártja thaiföldi gyárában az új winchestereket, melyek először a Dell Inspiron XPS, kifejezetten játékra fejlesztett noteszgépeiben jelennek majd meg.

A Hitachi új fejlesztésével szemben a Fujitsu új merevlemezeiben található korongok csupán 5400-at fordulnak egy perc alatt. Kapacitásuk széles skálán mozog: 40 és 100 GB közötti típusokat készít a vállalat. Ebből a típusból csak SATA változat létezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés