Connect with us

Hirdetés

technokrata

Iskolások a céges és kormányzati webhelyek ellen

Dotkom

Iskolások a céges és kormányzati webhelyek ellen

Egy felmérés szerint az iskolai szünidőkben mindig megugrik a vállalati és kormányzati weboldalak elleni internetes támadások száma.

A Zone-H (amely egy olyan website, ahol a deface-elt webhelyek kinézetét örökítik meg az utókor számára) alapítója, Roberto Preatoni még a hét elején adott interjút a Reuters-nek. Preatoni szerint összefüggés van az iskolai szünetek és az arra az időszakra eső online támadások mennyiségének megugrása között. A Zone-H alapítója úgy véli, hogy a diákok egy része, amennyiben nincs lekötve az iskolában, a számítógépe előtt üldögélve próbálgatja tudását – aminek gyakran negatív hatása van az ismertebb webhelyek üzemeltetői számára.

Egy Londonban tartott információbiztonsági bemutatón tárta azt a tényt a nyilvánosság elé Preatoni, hogy közel 400 ezer különböző weboldalt ért támadás tavaly. A fő célpontok az Egyesült Államok katonai tulajdonban levő webhelyei voltak, melyeket elsősorban a II. Iraki Háború ellenzői igyekeztek feltörni, tartalmukat megváltoztatni. Az IT-biztonsági szakember szerint sok 15-16 éves srác már komoly politikai nézetekkel rendelkezik, és ennek érvényt is akar szerezni. Emellett rendesen „kaptak” a nagy multinacionális cégek is, akiket leginkább a globalizáció-ellenes csoportok támadtak.

Preatoni szerint azért is van könnyű dolguk a mai tinédzsereknek, mert a támadásokhoz szükséges eszközöket kis kutatással bárki fellelheti az Interneten. „Az átlagemberek számára komplikáltnak hangzik [a hackereszközök használata], de ha tudjuk, mit akarunk tenni, valójában nagyon könnyű dolgunk van.” – mondta a szakember.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés