Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Adobe felvásárolja a Macromediát

Dotkom

Az Adobe felvásárolja a Macromediát

Az összevont vállalat az iparág meghatározó technológiai platformját biztosítja a gazdag, interaktív tartalomhoz.

Az Adobe Systems egy végleges megállapodást jelentett be arról, hogy egy hozzávetőleg 3,4 milliárd USD értékű, tiszta részvénytranzakció keretében felvásárolja a Macromediát.

Az Adobe és a Macromedia egyesülésével az ügyfelek egy sor még hatékonyabb megoldáshoz juthatnak hozzá, amellyel több operációs rendszeren, eszközön és adathordozón készíthetnek, szervezhetnek és szolgáltathatnak lenyűgöző tartalmat és élményt. A két vállalat együtt az ügyfelek még szélesebb körének igényeit elégítheti ki, és jóval nagyobb eséllyel szerezhet új piacokat, különösen a mobil és a nagyvállalati szegmensben.

„Ügyfeleink integrált szoftvermegoldásokat igényelnek, amelyekkel a dokumentumoktól és képektől kezdve az audion át a videóig a legváltozatosabb, lenyűgöző tartalmakat és alkalmazásokat tudnak készíteni, szervezni és szolgáltatni.” – mondta Bruce Chizen, az Adobe vezérigazgatója. „A PDF és a Flash funkcióival kiegészített hatékony fejlesztő, tartalomszerkesztő és csoportmunka szoftvereink összevonásával az Adobe az iparág meghatározó technológiai platformjával képes a jövőképet valóra váltani.“

A mindkét igazgatóság által már jóváhagyott megállapodás feltételei értelmében a Macromedia részvényesek egy Macromedia törzsrészvényért rögzített arányon 0,69 adómentesen átváltott Adobe törzsrészvényt kapnak. Az Adobe és a Macromedia 2005. április 15-i pénteki záróárfolyama alapján a Macromedia részvények árfolyama 41,86 USD. A tranzakció lezárásakor pro forma alapon az egyesített vállalat mintegy 18 százaléka lesz a Macromedia részvényeseinek tulajdonában.

Az egyesült vállalat vezérigazgatója továbbra is Bruce Chizen lesz, az elnök-üzemeltetési vezérigazgató pedig Shantanu Narayen marad. A Macromedia elnök-vezérigazgatója, Stephen Elop a nemzetközi területi műveletek elnökeként csatlakozik az Adobe-hoz. Murray Demo ügyvezető alelnök és gazdasági igazgató marad. Dr. John Warnock és Dr. Charles Geschke továbbra is az egyesült vállalat társelnökei maradnak, Rob Burgess, a Macromedia igazgatóságának elnöke pedig bekerül az Adobe igazgatóságába.

„A Macromediánál és az Adobe-nál is nagy a lelkesedés az eszközök és operációs rendszerek széles körén nagyszerű élmények készítése és megalapozása iránt.” – mondta Elop. „Összevont csapatunk az élvonalbeli tartalom- és alkalmazás-szolgáltató platformok komoly innovatív erejévé válik.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés