Connect with us

Hirdetés

technokrata

LNX: Nőtt a KKV szektor informatikai vásárlóereje

Dotkom

LNX: Nőtt a KKV szektor informatikai vásárlóereje

Cisco díj az LNX-nek.

A kis- és középvállalatok informatikai beruházásainak piacán a KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. jelentős növekedést tapasztalt 2004-ben. A Cisco Systems Magyarország idén első alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” díját is az LNX vehette át.

A kis- és középvállalatok az EU csatlakozással kerültek igazán reflektorfénybe, de kevés olyan sikertörténet ismert, ahol e kör vásárlóerejének jelentős növekedéséről hallanánk. Az LNX már 2003-tól kiemelten kezelte a szektort a hagyományosan erős kormányzati és nagyvállalati ügyfélkör mellett.

„A középvállalati szektor bővülése rendkívül dinamikus volt ezen a területen.” – mondta el Kászonyi Péter, az LNX ügyvezető igazgatója. A cég e szektorból származó bevétele a 2003-as 920 millió Ft-ról 2004-ben 40%-os növekedést ért el, így a teljes, 7 milliárd Ft-nyi bevételének immár közel 20%-át adja.

A hazai kis- és középvállalati kör csak az EU mértékével nézve „kicsi”, mivel az európai piac méreteit szegmentáló Cisco terminológia szerint a 250-500 fős cégméret számít közepes cégnek, és 20-250 fős számít kicsinek. Ez a magyarországi helyzetet figyelembe véve – a top200 vállalat kivételével – lefedi szinte a teljes vállalati kört. Ezen a piacon a legsikeresebbek azok a rugalmas, de tőkeerős magyar informatikai partnercégek lehetnek, akik versenyképes áron képesek a legmodernebb technológia és szakértelem átadására.

„Ennek egyik módszere a termékek és szolgáltatások skálázhatóságának biztosítása.” – fejtette ki Kászonyi Péter, mivel a KKV szektorban sokszor nem tudják a cégek kellően előre tervezni erőforrásaikat, miközben elvárásaik megközelítik a kormányzati és nagyvállalati piacon szokásos rendkívüli igényeket. Ebből következik, hogy az ügyfelek egyre inkább komplett hálózati és informatikai megoldásokban gondolkodnak, és az eszközvásárlás mellett egyre inkább igénylik a rendszerek, így a szerver- és desktop üzemeltetést is.

A hatodik alkalommal kiosztott, az „Év Magyarországi Cisco Partnere” versenyben az idén első alkalommal meghirdetett, „Az Év Kis- és Középvállalati Partnere” kategóriában az LNX Hálózatintegrációs Rt. vehette át a díjat. Kászonyi Péter szerint fontos, hogy bár az LNX a Cisco egyik legnagyobb hazai partnere, a cég a stratégiai fontosságú KKV piacokon is komoly szakmai kompetenciát építsen ki, s kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára fejlesztett termékek piaci bevezetése és szakmai minősége felett is őrködjön.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés