Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gateway: notebookot játékra is és filmnézésre is

Dotkom

Gateway: notebookot játékra is és filmnézésre is

Az USA-beli forgalmazó két új noteszgéppel jelent meg a piacon: az egyik egy hatalmas, 17 colos LCD-vel bíró játékgép, a másik pedig egy kifejezetten mozizásra kialakított notebook.

Az M680-as Gateway noteszgép hatalmas kijelzővel rendelkezik: 17 colos, szélesképernyős kialakítással kerül forgalomba. A vállalat szerint direkt azon játszani vágyók kegyeit keresték ezzel a modellel, akik azért a mobilitást is fontosnak tartják. Nem csoda hát, hogy a nagy képernyőhöz egy 128 MB-nyi memóriával rendelkező, PCI Express alapú videovezérlő is társul. Maga a noteszgép az Intel Centrino platformjára épül, ami a 915-ös lapkakészlet és a Pentium M processzor mellett vezetékmentes hálózati csatlakozást is lehetővé tesz.

Operatív tárának mérete akár 2 GB-ig bővíthető, s rendelkezik egy minden formátumot támogató DVD-RW meghajtóval is. Ehhez képest egyáltalán nem nehéz a hordozható számítógép: 3,5 kilogrammos tömege ugyan kirí a notebookok közül, de a belezsúfolt tudásért cserébe ez nem olyan nagy áldozat. A durván három centi vastag készülék legolcsóbb kialakításban 1400 dollárért vehető meg; de a 60 GB-os winchesterrel, 8X-os DVD-íróval, 128 MB-nyi videomemóriával rendelkező változat ennél jóval drágább: 2865 dollárt kell leszurkolni érte. Ezért viszont már jár a Windows XP Professional kiadása és a Microsoft Works 8.0-s változata is.

A másik új noteszgép a Gateway kínálatában az M360-as, mely 15,4 colos LCD-vel bír – ez szintén szélesképernyős kialakítást jelent. Ezen modell is Centrino alapokra épül, itt viszont költségcsökkentő hatásként akár a Celeron M lapka is megjelenhet központi vezérlőegységként. Míg a legolcsóbb változat 850 dolláros áron kerül forgalomba, addig a 60 GB-os merevlemezzel, DVD/CD-RW kombó drive-val és fél gigabyte-nyi memóriával ellátott modell ára már 1150 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés