Connect with us

Hirdetés

technokrata

F-Secure: interjú Kalle Korpival

Dotkom

F-Secure: interjú Kalle Korpival

Az F-Secure termékei számos területen kínálnak újdonságot a konkurens termékekkel összehasonlítva.

Szerkesztőségünk Kalle Korpival, az F-Secure Service Provider Solutions üzletág igazgatójával beszélgetett, aki egy konferencia alkalmából tartózkodott Budapesten. A finn cég Magyarországon is elérhető „Security as a Service” megoldása Európában piacvezető a szolgáltatásként nyújtott kliensoldali biztonsági megoldások körében.

Terminal: – Pontosan milyen védelmi funkciókat lát el a „Security as a Service” nevű szolgáltatás csomagjuk?

Kalle Korpi: – A megoldás az F-Secure hagyományosnak tekinthető vírusvédelmi és spamszűrő funkcióit, valamint tűzfalat és szülői felügyelet funkciókat tartalmaz. Ezenkívül a Magyarországon jelenleg még meglehetősen elterjedt betárcsázós internetezők számára is védelmet kínál az emelt díjas számokkal elkövetett csalások ellen.

Terminal: – Biztonsági szolgáltatásukat Internet-szolgáltatókon keresztül forgalmazzák. Ez „mindössze” egy új üzleti modellt jelent vagy szerver oldali funkciókat is tartalmaz a rendszer?

Kalle Korpi: – Valóban, a termékcsomag főbb részei külön is megvásárolható kliensoldali szoftverek, így a „plusz” abban rejlik, hogy a felhasználók mindezt az Internet-szolgáltatójuktól kapják, aki a konfiguráció során a szoftvert fel is telepíti az előfizető gépére. Ez egy fajta plusz szolgáltatás az előfizetés mellé. Mindemellett azonban a megoldás tartalmaz szerveroldali funkcionalitást is: először is az automatikus frissítést említeném, amely a felhasználó válláról minden terhet levesz, mindamellett, hogy rendkívül gyors is, hiszen a letöltés közvetlenül a szolgáltató szerveréről történik. Ezenkívül az F-Secure fejlett szerveroldali autentikációs rendszert is kínál, amely mind a szolgáltató, mind a felhasználó szempontjából hasznos funkció.

Terminal: – A fent említett funkciók már jó ideje elérhetőek a piacon számos gyártón keresztül. Technikailag szolgál valamilyen újdonságokkal az F-Secure megoldása?

Kalle Korpi: – Az F-Secure termékei számos területen kínálnak újdonságot a konkurens termékekkel összehasonlítva, ám az ISP (Internet Service Provider) üzletágunk által összeállított megoldások ezekhez elsősorban nem technológiát tesznek hozzá. A mi feladatunk a rendelkezésre álló technológiákból olyan megoldáscsomag kialakítása, amely megoldja az Internet-szolgáltatók és a hozzájuk kapcsolódó otthoni felhasználók biztonsági problémáit. A Personal Expressz abban egyedi, hogy eljut a felhasználóhoz és kielégíti az igényeit anélkül, hogy neki bármit is tennie kellene.

Terminal: – Az értékesítési mutatók alátámasztják az állítását, hiszen az F-Secure ISP üzletágának bevételei tavaly megkétszereződtek.

Kalle Korpi: – Igen, tavaly 137 százalékos növekedést értünk el, és bevételeink meghaladták a nyolc és fél millió eurót. 2004 vége a tizenötödik olyan negyedévünk volt, amelyben 20 százalékot meghaladó növekedést értünk el.

Terminal: – Úgy tudjuk Európában piacvezetők az ISP biztonsági megoldások területén. Milyen terveik vannak Európán kívül?

Kalle Korpi: – Az F-Secure ISP üzletága nemrég jelent meg az Észak-Amerikai kontinensen, ahol igen rövid idő alatt szép sikereket ért el. Alig hat hónap alatt piacvezetők lettünk Kanadában és az USA-ban is jelentős ügyfelekre tettünk szert. Sokat várok a Japán irodánktól is.

Terminal: – A magyar felhasználók hol találkozhatnak az F-Secure megoldásával?

Kalle Korpi: – Magyarországon az Axelero Internet Biztonság nevű csomagja tartalmazza cégünk megoldáscsomagját. Épp a napokban volt egy éve, hogy a magyar felhasználók előfizethetnek rá.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés