Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens termék-offenzíva: 15 új modell, UMTS-készülékek és VoIP-alapú zsinórnélküli telefonok

Dotkom

Siemens termék-offenzíva: 15 új modell, UMTS-készülékek és VoIP-alapú zsinórnélküli telefonok

Siemens Communications: nehézségek ellenére növekedési pályán.

Hat hónappal a Siemens Communications megalakulása után Lothar Pauly, az ágazat vezetője a vezetékes hálózatok és a mobilkészülék-üzlet nehézségei ellenére pozitívan értékeli az elmúlt időszak fejleményeit, és fenntartja az ágazat becsvágyó növekedési előirányzatát.

Az immár legnagyobb Siemens-ágazat, amely 18 milliárd eurós éves forgalmával a harmadik helyet foglalja el a kommunikációs technológia világpiacán, egyedülállóan széles portfolióval rendelkezik, és számos területen technológia-vezető szerepet mondhat magáénak. Pauly szerint ilyen a VoIP-technológia – ahol az ágazat egyben a piacvezető pozíció megszerzését is kitűzte maga elé célként –, továbbá a 3G-mobiltechnológia. Az ágazat nyolc divíziója közül hat tisztes, ebből négy kifejezetten jó profitot termel. További javulás várható a termékplatformoknál jelentkező szinergia-lehetőségekből, ahol az ágazat 15%-os fejlesztési költség-megtakarítást tervez a következő három év során.

Megtették a szükséges lépéseket a két gyengélkedő területen, a vezetékes hálózatok és a mobilkészülékek részlegében. Utóbbinak stratégiai iránymódosítására különféle alternatívákat vizsgálnak, de a célkitűzés mindenképpen az, hogy ”rendbe hozzák a szénáját”. Ezt főleg a három számjegyű euró-milliós költségcsökkentési programtól várják, de a piaci térvesztés ellensúlyozását célozza az idei termék-offenzíva is: 15 új modell mutatkozik be, köztük UMTS-készülékek is.

A VoIP, amely már egy ideje megvetette a lábát a vállalati hálózatokban és beépült az IT-rendszerekbe illetve az üzleti folyamatokba, ma már realitássá válik a carrier hálózatokban és az egyéni (otthoni) VoIP-felhasználók körében is. Ez utóbbi területen 2009-ig várhatóan évi 80%-kos növekedéssel “dübörög” az üzlet, és a felhasználók olyan megoldásokat várnak, melyek függetlenítik őket a PC-től. Ezt felismerve hozta ki a Siemens a Gigaset S35 WLAN-t, az első VoIP-alapú zsinórnélküli telefont. További súlypontot képez a Siemens COM a biztonsági IT-alkalmazásokban, ahol szintén jelentős, évi 12%-os növekedés várható. Jellemző erre a hamburgi AOL labdarúgó stadion, amely példaértékű a tömegrendezvények biztonságtechnikai kezelésére.

A Siemens COM technológia-vezető az UMTS, az elérési technológiák, továbbá a vezetékes és mobilhálózatok konvergenciája terén, azaz a “bajnokok ligájában” játszik a telekommunikációs infrastruktúra műfajában. Tavaly az ágazat vitte el az új UMTS-megrendelések zömét, és a 2 Mbit/s-es HSDPA-adatturbó megoldása révén az UMTS-szolgáltatók a frekvenciasávok nagy hatékonyságú kihasználására és növekvő adatforgalmi bevételekre számíthatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés