Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Oracle felvásárolta a Retek részvényeinek 10%-át

Dotkom

Az Oracle felvásárolta a Retek részvényeinek 10%-át

Az Oracle részvényenkénti 9 dolláros készpénzes ajánlattal kívánja megvásárolni a Retek Inc.-t – az összeg nagyobb, mint amit az SAP kínált fel.

Az Oracle Corporation a Retek Inc. összes forgalomban levő részvényének készpénzes felvásárlására tett versenyajánlatot részvényenkénti 9 dolláros áron. A hét első két napján az Oracle 5,5 millió Retek-törzsrészvényt vásárolt, amely az összes forgalomban lévő részvény csaknem 10%-a.

A világ legjelentősebb kiskereskedelmi láncai 1986 óta használják az Oracle és a Retek együttműködése keretében szállított szoftverrendszereket. A két vállalat egyesítéséről folyó tárgyalások 2004 októberében kezdődtek meg. A Retek legtöbb alkalmazása az Oracle alaptechnológia-platformjára épül és az Oracle fejlesztőeszközeivel készült. A Retek Inc. ügyfeleinek körülbelül 80%-a jelenleg az Oracle infrastruktúraszoftvereit használja. Az Oracle és a Retek elképzelései a Java programnyelv és az egyéb ágazati szabványok jövőbeni szerepére vonatkozóan is megegyeznek.

„Az Oracle észak-amerikai alkalmazási üzletága nagyobb, mint az SAP-é.” – nyilatkozta Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója. „Meg kívánjuk őrizni vezető pozíciónkat.” – tette hozzá.

„A Retek általam megkérdezett ügyfelei jobban örülnének annak, ha az Oracle vásárolná meg a céget.” – jegyezte meg Charles Phillips, az Oracle elnöke. „A Retek legtöbb ügyfelét már ma is szoros szálak fűzik az Oracle-hoz.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés