Connect with us

Hirdetés

technokrata

Thinkpad R52 – az egyik legolcsóbb IBM notebook

Dotkom

Thinkpad R52 – az egyik legolcsóbb IBM notebook

Az R52-es az első Sonoma-alapú noteszgép a gyártó R-sorozatú hordozható számítógépei között.

A Thinkpad R52 a második generációs Centrino platformra alapul: támogatja az új, Dothan magos Pentium M processzorokat, megtalálható benne az Intel mobil szegmensbe tartozó legfrissebb lapkakészlete, és vezetékmentes hálózati modulja révén három wireless hálózatba (802.11a/b/g) is képes csatlakozni. Kijelzője három típus közül választható ki: a 14 colos képátlójú, XGA felbontásra képes panel mellett két 15 colos is a felhasználó rendelkezésére áll (az egyik szintén XGA, a másik SXGA felbontással bír). Az LCD-t az Intel nemrégiben megújított integrált grafikus megoldása, az Intel Extreme Graphics 2, vagy az Ati Mobility Radeon 9000-esének 32 MB-os változata láthatja el adatokkal.

Alapértelmezett konfiguráció választása esetén az operatív tár mérete 256 MB, de ennél természetesen többet is lehet igényelni a noteszgépbe (felárért). Optikai meghajtója DVD-k és CD-k olvasására, illetve ez utóbbi (újra)írására képes. Merevlemeze teljesíti a mobil munkakörnyezet támasztotta igényeket; a gyártó a fizikai hatásokkal szemben ellenálló védelmi rendszerrel látta el a winchestert.

Nagy-Britanniában kerül forgalomba elsőként a típus, mely nettó áron 650 fontért vásárolható meg a szigetországban. Ezért azonban nem csak a „vasat” kapja meg a vásárló, hanem a Kék Óriás által kifejlesztett azon szoftvereszközöket, melyek az IT-karbantartási, terméktámogatási költségek csökkentése végett kerültek a notebookra – azaz a Thinkvantage Technologies szintén benne foglaltatik az árban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés