Connect with us

Hirdetés

technokrata

120 GB-os notebook winchesterek a Fujitsutól

Dotkom

120 GB-os notebook winchesterek a Fujitsutól

A hordozható számítógépek háttértárolóinak kapacitása tovább növekszik.

A legközelebbi riválisának csúcskategóriás, 2,5 colos winchesteréhez képest 20 százalékkal nagyobb tárhelyet kínál a merevlemez, jelentette be Joel Hagberg, a Fujitsu amerikai leányvállalatának marketingigazgatója. Hagberg azt is elárulta, hogy az első mintákat már kiszállították tesztelési célokra a notebook forgalmazóknak, kereskedelmi mennyiség megjelenésére pedig az idei év második negyedében lehet számítani.

Értelemszerűen tovább növekedett az adatsűrűség a winchesterben levő lemezeken – immár 104 gigabit található egy négyzetinch-nyi felületen. A tartósság növelése érdekében további fejlesztéseket is eszközöltek, például a fej adatfelület fölé és onnan való elmozgatásának maximális száma megduplázódott – immár 600 ezerszer képes meghibásodás nélkül a termék erre a műveletre. Ezenfelül a vállalat mérnökei csökkentették az energiaigényt és megnövelték a mechanikai hatásokkal szembeni ellenállóságot.

A 120 GB-os típus bemutatásával megelőzte riválisait a Fujitsu – igaz, ezen az igencsak versengéssel teli piacon nem sokáig maradhat kizárólagos pozícióban a cég. Az erős konkurálás ellenére a távol-keleti vállalat mégis komoly sikerekről számolhat be: az elmúlt másfél év alatt a havi merevlemezgyártó kapacitás 500 ezerről 1,5 millióra nőtt. Hagberg elmondta, hogy mindez a növekvő igények kielégítésére adott válaszuk, ami a piaci részesedésük emelkedésében is tükröződik. A tavalyi utolsó negyedév során 4,2 millió 2,5 colos merevlemezt szállítottak le, ami 27 százalékkal több az eggyel korábbi negyedévhez képest, és 88 százalékkal magasabb 2003 utolsó három hónapjának hasonló értékéhez viszonyítva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés