Connect with us

A Dell első médiacenter noteszgépe

Dotkom

A Dell első médiacenter noteszgépe

Az amerikai forgalmazó bejelentette a notebookpiac egy speciális szegmensének első tagját.

A Dell hordozható számítógépei között eddig nem volt olyan médiaközpont feladatokat ellátó modell, mint amit a napokban jelentett be az USA-beli vállalat. Az Inspiron 9300 legszembetűnőbb jellemzője a nagy kijelző: 17 colos, szélesképernyős kialakítású LCD-je a legtöbb asztali PC-vel is felveszi a versenyt – és nem csak méret tekintetében. A tűéles képet a Dell új Truelife technológiájának bevetése biztosítja. Magát a kijelzőt a két neves videokártya gyártó termékei láthatják el adatokkal: az Ati Mobility Radeonjának X300-as típusa (64 vagy 128 MB-nyi memóriával), vagy az Nvidia csúcskategóriás megoldása, a 256 MB-nyi memóriával bíró GeForce Go 6800-as.

Mit kap még a kiváló grafikus látvány és teljesítmény mellé a vásárló a pénzéért? Talán nem meglepő módon az Intel második generációs Centrino mobilplatformját, Pentium M processzorral és DDR2 SDRAM modulokból álló operatív tárral. A noteszgép DVD meghajtóval is rendelkezik, mely az eszköz elülső oldaláról gombokkal is vezérelhető; így például anélkül lehet zenét hallgatni a hordozható számítógépről, hogy ahhoz annak operációs rendszerét be kellene töltenie. Ez utóbbi egyébként a Microsoft Windows XP-jének Media Center 2005-ös változata.

Az Inspiron 9300 további jellemzői: hat USB port, SD kártya befogadására képes slot, külső USB-s TV tuner (200 dolláros felárért), a felhasználó személyiségéhez illeszkedő külcsín (olyan fantázianevű kialakításokkal, mint az arktikus ezüst, a mediterrán kék, szénszál stb.). A március közepén forgalomba kerülő notebook induló ára 1600 dollár.

Szólj hozzá!

További Dotkom