Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel egy hete nem fertőz a Sober.I

Dotkom

Közel egy hete nem fertőz a Sober.I

A hosszú ideig listavezető Win32/Sober.I féreg vízkereszt óta nem ad jelet magáról: a NOD32 víruslaborjának jelentése szerint 2005. január 6-ra virradóra gyakorlatilag megszűnt a fertőzéshullám.

A féreg ilyen hirtelen eltűnése több szempontból is érdekes. Ha a különböző antivírus cégek vírusleírásait böngésszük, nem találunk utalást arra, hogy a Sober.I féreg csak korlátozott ideig működne (az automatizált vírusleírás-generátorok elsősorban a fertőzés menetére és a regisztrációs adatbázis megváltozására koncentrálnak).

További érdekesség, hogy egyes antivírus cégek vírusleírásaihoz tartozó riadófokozat még mindig magas, ha a Sober.I-ről van szó, holott ma már csak azok a gépek fertőzhetnek, amelyeknél a rendszerdátum a ténylegesnél legalább egy héttel korábbira van állítva. A számítástechnikai portálok, vírusokkal foglalkozó weblogok hírei között szintén nem találni a sokak gépét „zombivá” változtató Sober.I hirtelen eltűnéséről.

A Sober.I eltűnésének magyar vonatkozása is van: a több millió levelesládát üzemeltető csehországi Seznam NOD32 statisztikája szerint az első helyet a Zafi.B vette át.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés