Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon ´Digitális iskolákért´ pályázatának novemberi győztesei

Dotkom

A Canon ´Digitális iskolákért´ pályázatának novemberi győztesei

A pályamunkákat 2004. december 15-én értékelte a pedagógiai, környezetvédelmi és informatikai szempontokat vizsgáló zsűri.

A „Canon – A Digitális iskolákért” pályázatra 2004. novemberében a Bács-Kiskun megye és Budapest XI. kerületének közoktatási intézményei (általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok) és az ott tanuló diákok nyújthatták be nevezéseiket. A megadott határidőig (amelyet a postai átfutás miatt három nappal ezúttal is meghosszabbították) összesen 101 érvényes (29 iskolai és 72 egyéni pályázat) és egy érvénytelen pályázat érkezett. (E pályamunka készítői tévedésből egy évvel korábban küldték el anyagukat – természetesen 2005. novemberében ismét benyújthatják pályázatukat.)

A pályamunkákat a honlapon is megtalálható Értékelési szempontok szerinti előminősítés eredményeinek figyelembe vételével – 2004. december 15-én értékelte a pedagógiai, környezetvédelmi és informatikai szempontokat vizsgáló zsűri (tagjai: Demény Krisztina, környezetvédelmi megbízott – Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium; Mallász Tibor, kutatás-fejlesztési projektvezető, főtanácsos – Informatikai és Hírközlési Minisztérium; Miltényi Gábor, Közoktatási Informatikai osztályvezető – Oktatási Minisztérium; Török F. László – Canon CEE, marketing kommunikációs vezető; Guttray László – Canon Hungária Kft., PR-vezető).

A kiírás feltételeinek megfelelő pályázatokat a zsűri tagjai egymástól függetlenül előzetesen is értékelték, a végső sorrend az egyes kategóriákban elért pontszámok összegzésével alakult ki.

A „Hónap Digitális iskolája”
A „Hónap Digitális iskolája” címet Bács-Kiskun megyében a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskola nyerte el (akik a maximálisan elérhető 260 pontból 243-at kaptak meg).Az értékelési szempontok egyes kategóriáiban elért pontszámaik alapján az iskola a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapja támogatásként: 30.000 ív másoló-nyomtató papír, iR 1600-as típusú nagyteljesítményű digitális nyomtató-másoló berendezés 30.000 oldalig érvényes szervizszerződéssel. 1 darab LVS2 típusú multimédia projektor, 1 darab Canon MV600 típusú digitális videokamera, 2 darab filmbeolvasásra is alkalmas szkenner, 2 darab tintasugaras nyomtató, 3 darab digitális fényképezőgép. Az iskola 20 óra (a honlapon szereplő témakörökből választható) oktatást is nyert.

A „Hónap Digitális iskolája” címet Budapest XI. kerületében a Mechatronikai Szakközépiskola és Gimnázium (213 ponttal) nyerte el. A pályázat egyes kategóriákban nem érte el az ott felajánlott díjak elnyerésére jogosító minimális pontszámot, így az iskola a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapja támogatásként: 30.000 ív másoló-nyomtató papír, iR1270F típusú nagyteljesítményű másoló-nyomtató berendezés 20.000 másolatig érvényes szerviz-szolgáltatással, 1 darab LVS2 típusú multimédia projektor, 2 darab filmbeolvasásra is alkalmas szkenner, 4 darab Canon tintasugaras nyomtató és 10 óra (a honlapon szereplő témakörökből választható) oktatás. (A felajánlott eszközök esetében a kiírásban szereplő készülékek helyett műszaki paramétereiben megegyező, újabb modellek átadására is sor kerülhet.)

A „Környezetvédelmi különdíjat” az előzsűrizés után díjazásra javasolt pályázatok értékelése után a bajai Türr István Gazdasági Szakközépiskola nyerte el, így az iskola 20 diákja vehet részt a Canon Hungária Kft. és a WWF Magyarország által közösen szervezett környezetvédelmi táborban 2005 nyarán.

Különdíj
A pályázatok értékelése során zsűri tagjai ezúttal is úgy találták, hogy több pályamű is díjazásra érdemes, ezért az eredetileg meghirdetett fődíjak mellett egy különdíj kiosztását is javasolták. A bizottság kiemelkedőnek ítélte a budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium pályázatát, akik a Canon Hungária Kft. felajánlásának eredményeként egy videokamerát és 2 darab digitális fényképezőgépet vehetnek át.

„Az én digitális világom” egyéni pályázat eredményei
Az egyéni pályázat díjazottjait minden előzsűrizett pályamunka egyedi értékelése után választotta ki a zsűri. A pontozás végeredményeként az alábbi sorrend született:

  • I díj: Filus Norbert (Jánoshalma) – aki egyéni látásmódot tükröző fotó-kompozícióival érdemelte ki az első helyezettnek felajánlott PowerShot sorozatú digitális fényképezőgépet,
  • II díj: Zilahy Sarolta (Kecskemét), aki különleges fotómontázsával egy Canon EOS 3000N típusú analóg fényképezőgépet és a hozzá tartozó objektívet nyert,
  • III díj: Vincze Attila (Kecskemét), aki az iskolája számára készítendő emlékérem grafikai terveiért egy Canon PRIMA ZOOM típusú analóg kompakt fényképezőgépet kap díjként.

A díjak átadására januárban kerül sor, a nyertes iskolákat és egyéni pályázatok készítőit levélben értesítik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés